Початок потужної цифрової співпраці: Мінцифра, Держспецзв’язку та Міністерство цифровізації Японії підписали меморандум

  Перегляди 684

Україна та Японія домовились про співпрацю у сфері цифрової трансформації – Мінцифра, Держспецзв'язку та Міністерство цифровізації Японії вперше уклали тристоронній меморандум. Це початок потужного діджитал-співробітництва між країнами.

Документ підписали на онлайн-зустрічі Віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова з Міністром цифровізації Японії Таро Коно під час робочого візиту заступника Валерії Іонан у Токіо. 

«Уряд Японії зараз сфокусувався на покращенні сфери держсервісів. Тому півтора року тому там з’явилося Міністерство цифровізації. В Україні цей процес триває вже понад 3 роки — будуємо найзручнішу цифрову державу, запускаємо нові онлайн-послуги навіть попри виклики війни. Переконаний, що японсько-українські відносини мають великий потенціал, адже обмін цифровими кейсами між нашими країнами буде корисний обом сторонам», — зазначив Михайло Федоров. 

У межах меморандуму Японія допомагатиме Україні розвивати інновації та посилювати кіберзахист. Сьогодні Україна протистоїть ворогу не лише на фронті, а й у кіберпросторі. Технологічні рішення Японії допоможуть посилити українські цифрові кордони та захистити інформаційні системи об’єктів критичної інфраструктури. Також під час зустрічі міністри домовилися про обмін найкращими практиками розвитку IT-галузі та розбудови електронного уряду. 

Заступник Міністра Валерія Іонан провела зустріч із заступником міністра цифровізації Японії Тошіюкі Замма. Його команда працює над впровадженням My Number Card — пластикового документа з чипом, який дозволяє швидко верифікувати особу при отриманні держпослуг, сплачувати податки онлайн та відкривати рахунки в банку. My Number Card уже користуються понад 96 млн людей — це 76% населення країни.   

«Японія зараз активно впроваджує інноваційні рішення на державному рівні. Україна вже має унікальний досвід та цифрові рішення, протестовані в умовах повномасштабної війни. Ми готові ділитися найкращими кейсами. Зокрема,  досвідом впровадження цифрових документів, реінжинірингу державних послуг та запуску їх у Дії. Це буде ще один напрям українсько-японської співпраці», — сказала Валерія Іонан.

Україна готова ділитись досвідом та найкращими цифровими розробками з японськими колегами. Досвідом розбудови єдиної та ефективної системи е-уряду: підходом mobile first, досвідом швидкого запуску онлайн послуг, розвитку електронного урядування та впровадження цифрових інновацій на державному рівні.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт