Підсилення Армії дронів: військовим передали 300 безпілотників Mavic 3T

Прес-офіс Міністерства
30 березня 2023, 12:57
  Перегляди 1331

300 дронів DJI Mavic 3T Thermal відправили в найгарячіші ділянки фронту: 160 коптерів — на схід, 85 — на запорізький напрямок та ще 55 — на херсонський. Безпілотники придбали завдяки спільному збору monobank, Олега Гороховського та Ігоря Лаченкова на Армію дронів у межах ініціативи UNITED24. Усього за три дні їм вдалося зібрати майже 61 млн гривень.

«Дрони вже показали свою ефективність на полі бою. Вони дозволяють проводити розвідку, наводити артилерію та найголовніше — зберігати життя наших військових. Проєкт Армія дронів переріс у велику державну підтримку розвитку БПЛА в Україні. Разом з Міноборони, Генштабом та урядовою командою ми підходимо до цього питання системно. Спрощуємо процеси, прибираємо бюрократію та допомагаємо забезпечувати ЗСУ безпілотниками. Усе для того, щоб на фронті стало в сотні разів більше дронів, адже сміливість українців та технології стануть ключовими для майбутньої перемоги», — зазначив Михайло Федоров.

Кожен DJI Mavic 3T Thermal оснащений тепловізором та камерою із зумом, що дозволяє проводити розвідку навіть уночі. Також завдяки цим дронам військові можуть коригувати артилерію і знищувати російську техніку. Таким чином, безпілотники дають змогу військовим знати все про ворога. 

За 9 місяців діяльності Армії дронів придбали 3201 дрон. Загалом укладено контрактів на понад 4 млрд грн. Також до просування проєкту Армія дронів долучився амбасадор UNITED24 актор Марк Гемілл. Він проводить збір на 10 розвідувальних дронів RQ-35 Heidrun. 

Долучитися до збору і задонатити на безпілотники можна через UNITED24 за посиланням

Армія дронів — це комплексний проєкт Генерального штабу ЗСУ, Держспецзв'язку, Мінцифри, Міністерства оборони України та UNITED24. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт