Перший онлайн-курс із мобільної грамотності з’явився на платформі Дія.Цифрова освіта

Прес-офіс
26 лютого 2020, 14:34
  Перегляди 4274

26 лютого 2020 року на Національній онлайн-платформі з цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта з'явився партнерський курс з мобільної грамотності «Смартфон для батьків».

Курс «Смартфон для батьків» наданий компанією Київстар і містить 10 інтерактивних відеоуроків, які допоможуть усім початківцям дізнатися про всі можливості смартфона та опанувати базові онлайн-сервіси. 

На презентації нового курсу виступила Валерія Іонан, заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції: 

«Це перший партнерський курс, який ми запускаємо на Національній онлайн-платформі з цифрової грамотності. Вдячні найбільшому оператору мобільного зв’язку в Україні за допомогу в реалізації цього проєкту. Завдяки курсу кожен охочий зможе безкоштовно дізнатися, як встановлювати різні корисні додатки на смартфон, наприклад, додаток Дія, як налаштовувати мобільний інтернет, як спілкуватися з рідними в месенджері, як робити відеодзвінки та слухати музику».

Також на презентації курсу виступила Анна Захараш, директорка з корпоративних комунікацій Київстар: 

«Мета Київстар як технологічного лідера —  не лише забезпечити доступ населення до якісного мобільного інтернету, а й навчити необхідних цифрових навичок, щоб кожен зміг відчути переваги сучасних технологій — користуватись послугами онлайн, знаходити потрібну інформацію та бути на зв’язку з рідними. Ми віримо, що спільними зусиллями великого бізнесу, держави та громадського сектора ми зможемо досягти значних результатів у цьому напрямку. Саме тому ми підтримуємо проект Мінцифри та цілі держави щодо цифровізації населення».

Під час презентації відбувся діджитал-дейтинг за участі просунутих блогерів і людей поважного віку, разом вони з'ясували можливості смартфонів і мобільного інтернету. 

Нагадаємо, що 21 січня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України запустило в тестовому режимі Національну онлайн-платформу з цифрової грамотності. А 6 лютого онлайн-платформа почала працювати офіційно. Проєкт втілено за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа й Фондом Innovabridge. У планах уряду — навчити мінімум 6 мільйонів українців цифрової грамотності за 3 роки.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт