Паспорти у смартфоні, е-документообіг у судах – Комітет розглянув важливі для цифровізації законопроєкти

Прес-офіс Комітету
04 березня 2021, 11:02
  Перегляди 1824

3 березня на засіданні Комітету з питань цифрової трансформації Верховної Ради депутати розглянули законопроєкти, які потрібні для цифрової трансформації України

До засідання Комітету долучилися представники Міністерства цифрової трансформації, Міністерства внутрішніх справ, Державної міграційної служби та Служби безпеки України.

Депутати розглянути 6 законопроєктів: 
  • 4355 щодо використання цифрових паспортів. Розглянули правки до тексту законопроєкту та рекомендували Верховній Раді прийняти документ у другому читанні в редакції Комітету.
  • 0089 про ратифікацію Угоди між Україною та Фінляндською Республікою про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом. Рекомендували Верховній Раді прийняти законопроєкт за основу та в цілому.
  • 4360, який забезпечить можливість застосування електронного документообігу для учасників судового процесу. Рекомендували Верховній Раді прийняти за основу з урахуванням зауважень Комітету.

  • 4572 щодо сприяння залученню інвестицій у процесі приватизації та оренди державного і комунального майна. Рекомендували Комітету з питань економічного розвитку доопрацювати деякі положення, а Верховній Раді — прийняти законопроєкт за основу.
  • 4631 щодо зазначення видів документів, копії яких надаються на адвокатський запит. Рекомендували Верховній раді прийняти законопроєкт за основу з урахуванням зауважень Комітету. 
  • 5002 щодо внесення змін до закону про бібліотеки і бібліотечну справу. Законопроєкт спрямований на реформування бібліотечної справи із урахуванням найкращого світового досвіду, підвищення якості послуг, що надаються бібліотеками, та сприяє популяризації читання. Підтримали прийняття документа за основу з доопрацюванням пропозицій Комітету.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт