Освітній проєкт #stop_sexтинг випустив серію інтерв'ю з представниками World Childhood Foundation і Internet Watch Foundation

Прес-офіс
13 травня 2020, 13:16
  Перегляди 727

Освітній проєкт #stop_sexтинг випустив на YouTube-каналі серію інтерв'ю, присвячену темі захисту дітей онлайн. Першими гостями відео-формату стали програмна менеджерка World Childhood Foundation Сюзанна Дрекборг та Офіцер Ордену Британської Імперії, виконавча директорка Internet Watch Foundation – Сьюзі Харгрівс. 

Поява пристроїв із камерою та широка доступність Інтернету серед дітей змінила навіть злочини сексуального характеру проти дітей. В наші дні вони можуть стати жертвами міжнародних зґвалтувань, навіть не виходячи за межі власної кімнати. Дуже важливо, щоб батьки розповідали дітям про можливі небезпеки та вчили порядку дій у разі ризику. Разом із тим, важливо змінювати законодавство та заборонити перегляд і зберігання матеріалів, що зображують сексуальне насильство над дітьми, бо кожен новий перегляд — це нове зґвалтування. 

«Україна тісно співпрацює з міжнародними партнерами для захисту дітей онлайн. Ми на практиці застосовуємо поради та рекомендації від авторитетних громадських організацій у цій сфері. Ми діємо і в напрямку зміни законодавства, і в напрямку просвітницької діяльності. Ця тема нарешті починає отримувати необхідну увагу з боку українського суспільства. Але попереду ще дуже багато роботи для побудови комплексної та повноцінної екосистеми захисту дітей онлайн», — розповідає заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан. 

«Наразі Мінцифра веде роботу над законопроектом щодо криміналізацї перегляду та зберігання матеріалів, що містять сексуальну експлуатацію та насильство над дітьми. Це один з найголовніших кроків щодо захисту дітей від злочинів в Інтернеті», — підкреслила Гульсанна Мамедієва, Генеральний Директор Директорату Стратегічного планування та Євроінтеграції.

«Внаслідок пандемії діти почали проводити ще більше часу в мережі. Це збільшує ризик потрапити в пастку злочинців, які встановлюють довірливі стосунки з потенційними жертвами для подальшої експлуатації в онлайн/офлайн просторі. До того ж, дані міжнародної статистики жахають. Згідно звіту Internet Watch Foundation за 2019 рік, 29% відвертих матеріалів були створені самими користувачами, з них 76% зображують дівчат у віці 11-13 років», — наголошує Радник з питань безпечного Інтернету для кожної дитини при Віце-прем'єр-міністрі — Міністрі цифрової трансформації України, координатор програм із захисту дітей від насильства, засновниця освітнього проєкту #stop_sexтинг Анастасія Дьякова. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт