Online Summit — які нові послуги буде презентовано українцям 29 листопада

Прес-офіс Міністерства
26 листопада 2021, 08:26
  Перегляди 950

Мета Мінцифри — зробити Україну найзручнішою країною у світі з точки зору отримання послуг для людей та бізнесу. Тому 29 листопада наша команда презентує нові можливості в Дії на Online Summit. 

Через ситуацію з пандемією у країні ми переносимо наш традиційний Summit на лютий. Але вже в понеділок в форматі онлайн презентуємо нові послуги в Дії. Реєструйтеся на подію — summit.diia.gov.ua. Ми надішлемо вам сповіщення про початок трансляції.

Нові сервіси будуть пов’язані із соціальною та пенсійною сферами. Це будуть послуги, які щодня оформлюють декілька мільйонів українців у ЦНАПах або ж в управліннях соцзахисту. Але вони будуть представлені — на порталі Дія, без черг, в декілька кліків та просто для всіх. Серед них буде і призначення та перерахунок пенсій  —  одна з найзатребуваніших послуг, якою скористалося більше мільйона українців минулого року.

Зараз зручними та зрозумілими послугами на порталі Дія користуються 10 мільйонів користувачів, але вони мають бути зручними та зрозумілими у кожній сфері, особливо в соціальній. Ці послуги мають допомагати людям, а не створювати зайві проблеми. Вони мають бути найбільш інклюзивними.

Тому команда Мінцифри спільно з партнерами презентує на Online Summit не лише соціальні послуги, а й ініціативу з цифрової доступності та безбар’єрності, яка покликана запровадити в Україні стандарт доступності, що базується на міжнародних напрацюваннях. В Україні живе майже 3 мільйони людей з інвалідністю. Цифровий розвиток не може бути доступний лише для когось одного. Все, що ми робимо, має бути зручним, людяним та максимально доступним для кожного.

Послуги презентують: 

  • Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України

  • Марина Лазебна, Міністр соціальної політики  

  • Дафіна Ґерчева, Постійна представниця ПРООН в Україні

  • Тобіас Тиберг, Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні

  • Клод Вільд, Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарії в Україні

  • Віктор Лях, президент Фонду Східна Європа

  • Данило Молчанов, керівник проєкту міжнародної технічної допомоги USAID/UKAID «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS»

Долучитися до онлайн-події може кожен 29 листопада о 13:00 на сайті: summit.diia.gov.ua 

Акредитація ЗМІ: https://bit.ly/32Bk85C 

Проєкти реалізує Мінцифра за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується ПРООН за підтримки Швеції, а також Програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії, та за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» і Академії електронного урядування Естонії в рамках проєкту «EU4DigitalUA: Інтероперабельність, е-послуги та кібербезпека».

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт