Олександр Борняков: Усім, хто поширює фейки про Дія City — раджу перейти до конструктивного діалогу

  Перегляди 4371

Традиційно все нове сприймається неоднозначно. Руйнування старих “правил гри” отримує спротив з боку тих, кому не вигідна здорова конкуренція та хто всіма силами хоче зберегти статус-кво.

Про це заявив на своїй сторінці у Facebook Олександр Борняков, Заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT у відповідь на чергову інформаційну атаку на проєкт Дія Сity.  

У мережі за день було опубліковано більше 20 шаблонних матеріалів, які нагадують джинсу. Більшість з них вийшли з приміткою НК — “комерційні матеріали”. Аргументація у них базується на відверто маніпулятивній та місцями фейковій інформації. А це вчергове доводить, що “прихильники” старої системи чинять опір у вигляді таких дезінформаційних кампаній.

"Судячи з  наполегливості опонентів — Дія Сity наступає на прихильників старих “порядків”. Але оновлення не спинити, і ми ще раз впевнилися, що рухаємося у правильному напрямку". 

Олександр Борняков

Ціль Мінцифри — створити в Україні найбільш сприятливі умови для розвитку IT-індустрії. Тому ми почали втілювати проєкт Дія City. Фактично, мова йде про створення найбільшого в Європі технологічного хаба зі спеціальним правовим та податковим режимом для ІТ-індустрії. 

Уже затверджена концепція проєкту Дія City та в Парламенті зареєстровані перші законопроєкти, необхідні для його запуску: № 4303 та №4305. 

Дія City створюється у тісному діалозі з IT-ком’юніті. Народні депутати з комітету цифрової трансформації та проєктний офіс Мінцифри ведуть постійний діалог з індустрією — уже врахували та опрацювали пропозиції IT-галузі та бізнес-асоціацій до законопроєктів. І очікуємо перше читання у лютому цього року, а повноцінний запуск проєкту вже у першому півріччі 2021 року.

Дія City – це драйвер не лише для IT-галузі, а й для всієї української економіки. І завдяки цьому Україна збільшить частку IT-сектора до 10% ВВП за 5 років.

"Усім, хто поширює негатив у медіа, хочемо ще раз сказати: не витрачайте час на чорний піар, ми відкриті до суспільства і медіа. Тож чекаємо ваших конструктивних пропозицій щодо проєкту Дія.City". 

Олександр Борняков

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт