Олександр Борняков: Створення правового поля для ринку віртуальних активів посилить інвестиційні можливості українських криптокомпаній

Прес-офіс Міністерства
19 березня 2021, 14:49
  Перегляди 2476

Міністерство цифрової трансформації разом з громадською спілкою «Українська асоціація венчурного та приватного капіталу» та українською компанією Hacken презентували результати аналітичного дослідження найбільш успішних українських проєктів, які здійснили публічну пропозицію токенів.

19 березня відбулась презентація результатів огляду українських криптостартапів, які здійснили публічну пропозицію токенів, та в загальній сумі залучили $171 млн інвестицій. Топ-секторами залучення коштів за допомогою ініціатив фандрейзингу були підсектори фінтеху, кібербезпеки та штучного інтелекту.

«Одна із пріоритетних цілей нашого міністерства — зробити Україну привабливою для роботи українських та іноземних компаній, що спеціалізуються на віртуальних активах. За результатами аналітичного дослідження наших колег з «Української асоціації венчурного та приватного капіталу» та компанії Hacken, десятки українських криптостартапів залучили понад $171 млн інвестицій. Переконаний, що створення правового поля на ринку віртуальних активів значно посилить інвестиційні можливості українських криптопроєктів. Отже, продовжуємо працювати над тим, щоб запропонувати юрисдикцію, де буде зручна робота з регулятором та оптимальне оподаткування та юридичний захист приватної власності, і таким чином залучити значні інвестиції».
Заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков

Українські криптостартапи після публічної пропозиції токенів продовжують збільшувати обсяг залучених коштів. Низка криптопроєктів після ICO залучали також венчурний капітал. Зокрема, українська компанія Propy у 2020 році отримала $1,2 млн венчурних коштів від американського інвестора венчурного капіталу Тіма Дрейпа. Компанія DMarket залучила $ 6,5 млн від провідних фондів, зокрема, Almaz Capital.

«У 2017 році Україна входила в топ-10 країн світу за кількістю користувачів криптоактивів. У 2020 Україна посіла перше місце за використанням криптоактивів. Такий прогрес свідчить про те, що наші громадяни отримують альтернативні інструменти для збереження заощаджень та примноження капіталу. Водночас у рамках дослідження спостерігаємо, що українські компанії залучають фінансові ресурси не тільки в межах нашої країни, але й за кордоном, що є позитивною тенденцією, оскільки стимулює притік зовнішнього капіталу».
Почесна членкиня громадської спілки “Українська асоціація венчурного та приватного капіталу” Ольга Афанасьєва

Ініціативи фандрейзингу за допомогою криптоактивів допомогли засновникам українських криптокомпаній створювати нові робочі місця та продукувати різноманітні соціальні блага. 

«Наша компанія Hacken вийшла на ICO у 2017 році і сьогодні є лідером на ринку кібербезпеки серед криптовалютних бірж. Наша історія успіху свідчить про те, що подібний формат фандрейзингу доволі дієвий та мотивує розвивати нові бізнес-моделі».
CEO компанії Hacken Дмитро Будорін.

Проведення цього дослідження є важливим етапом для розвитку екосистеми віртуальних активів у правовому полі держави.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт