Олександр Борняков представив Україну на форумі стартапів та інновацій EU4Digital

  Перегляди 602

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков взяв участь у форумі стартапів та інновацій EU4Digital «Інноваційні рішення для розвитку стартап-екосистем у Східному партнерстві».

На форумі представили основні напрацювання Мінцифри в напрямі розвитку  екосистеми стартапів та інновацій, а саме проєкти: платформа Ukrainian Tech Ecosystem, Фонд Фондів, Е-резидентство, Український Фонд Стартапів та податковий режим Дія.City.

«Україна активно змінюється та перетворюється на цифрову державу. Зараз ми активно оцифровуємо найпопулярніші державні послуги, а також розбудовуємо стартап-інноваційну екосистему України. Результати, яких ми вже досягли за понад два роки, вражають. Усе це завдяки системному підходу до цифрової трансформації та підтримці наших партнерів і донорів», — наголосив Олександр Борняков. 

Також на форумі Чарльз К. Уайтхед, засновник EO Business у Києві та директор-засновник програми права, технології та підприємництва Корнельського технічного університету (США) зазначив, що Україна є країною-лідером, що робить значний внесок у розвиток освіти й технологій. Серед трійки лідерів — Угорщина та Велика Британія. Також 44% засновників американських компаній-єдинорогів є вихідцями з інших країн. Україна входить у топ-10 країн, звідки родом засновники компаній-єдинорогів. 

Україна також приєдналась до платформи EaP startup ecosystem platform, яка створена для країн Східного партнерства. Усі дані платформи https://eapstartups.co/ відповідають платформі https://europeanstartups.co/ з країнами ЄС та Британії.

Мета форуму — створити платформу для обміну досвідом розвитку екосистеми інновацій та стартапів у країнах Східного партнерства, а також обговорення майбутньої співпраці в пошуку інноваційних рішень для розвитку регіону. Цього року форум був зосереджений здебільшого на обговоренні стратегій та інструментів підтримки розвитку екосистеми стартапів у країнах Східного партнерства.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт