Олександр Борняков: «Форсайт ринку віртуальних активів допоможе сформувати ефективну стратегію розвитку індустрії в Україні»

Прес-офіс Міністерства
09 березня 2021, 16:28
  Перегляди 2325

Міністерство цифрової трансформації разом з представниками інших відомств та бізнесу розпочали розробку стратегії розвитку ринку віртуальних активів в Україні. У перший день форсайту було проаналізовано сценарний простір розвитку нової індустрії.

9 березня відбулась перша зустріч учасників форсайту, на якій прокласифікували тренди, що впливають на майбутнє ринку віртуальних активів, та виокремили низку ймовірних сценаріїв його розвитку. В результаті колективної роботи буде сформовано дорожню карту розвитку нової індустрії.

«Одна з головних цілей нашого міністерства — створити в Україні найсприятливіше середовище для розвитку ринку віртуальних активів. Для цього в першу чергу нам необхідна дорожня карта розвитку нової індустрії та спільнота, яка допоможе втілити амбітні плани в реальність. Форсайт сформує спільноту тих, хто наблизить майбутнє бажаного розвитку сфери віртуальних активів в Україні. Попереду чимало роботи, адже протягом наступних двох місяців маємо визначитись зі спільним баченням стратегії розвитку ринку». 

Олександр Борняков,
Заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT

 

Форсайт — це новітня методологія активного дослідження майбутнього. У ньому взяли участь близько 70 представників різних відомств та бізнесу. Це лише перший крок до формування дорожньої карти довгострокового розвитку індустрії віртуальних активів в Україні. Учасники форсайту працюватимуть над концептом розвитком сфери інноваційної діяльності на період до 2031 року. 

«Оскільки йдеться про розвиток нового сектору економіки, важливо, щоб навколо візії та стратегії майбутнього сфери віртуальних активів була створена певна спільнота. Вона необхідна для впровадження візії в конкретну стратегію та її подальшої реалізації. Подібні процеси активного дослідження й творення майбутнього найкраще робити за допомогою методології форсайту».

Валерій Пекар,
Експерт зі стратегічного планування

Захід відбувся за підтримки Посольства Швейцарії в Україні та української криптобіржі  Kuna.io.

«Ми підтримуємо Міністерство цифрової трансформації у його прагненні до розвитку інноваційної індустрії в Україні. Переконані, що ця підтримка посилить нашу співпрацю та загальний добробут наших взаємовідносин»

Ніколь Рудер,
Директорка Швейцарського бюро співробітництва в Україні

Також CEO компанії Kuna.io Семен Каплоушенко сказав, що Мінцифрі вдалося зібрати спільноту з представників бізнесу, екосистеми та держави. «В України з'явився шанс здійснити прорив для розвитку легального ринку віртуальних активів. Адже наша спільна мета — щоб Україна як окрема юрисдикція стала зразком найкращих міжнародних практик для розвитку сфери віртуальних активів».

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт