Офіційний старт програми Нацкешбек: українцям уже нараховано 73,2 млн грн

11 жовтня після публічного бета-тесту офіційно стартувала всеукраїнська програма Національний кешбек.

Купуєте товари українських виробників — отримуєте 10% від вартості покупок, щомісяця до 3 000 грн кешбеку. А відстежуєте надходження в Дії.

З 2 вересня за час тестування програми маємо такі підсумки:

  • 2+ млн українців відкрили в банках картки для Нацкешбеку;
  • 1+ млн українців бачать свій кешбек у Дії; 
  • 73,2 млн грн уже нараховано кешбеку загалом за купівлю українських товарів;
  • 260 тис. товарів беруть участь у програмі.

Після тесту всіх систем програми внесені корективи в налаштування й усе працює. Тим часом виробники та мережі продовжують долучатися до програми. А деякі вже промаркували більшість товарів і позначили їх синьо-жовтими цінниками з позначкою Нацкешбек. Після покупки таких товарів споживачі бачать у Дії нарахований кешбек наступного дня. 

Накопичені за місяць кошти надходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця. Їх можна буде витратити на комуналку, транспорт, лікування, мобільний зв’язок, спорт, кіно. Також їх можна задонатити на ЗСУ або купити військові облігації. Зняти готівку з картки Нацкешбек неможливо. Використати кошти, нараховані в 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

Детальну інструкцію, як працює програма, дивіться у відео

Координатором програми Національний кешбек є Міністерство економіки України. У реалізації проєкту беруть участь Міністерство цифрової трансформації України, Державна податкова служба, Ощадбанк та вповноважені банки України. Технологічний партнер у реалізації програми — міжнародна платіжна система Mastercard. Операційний партнер проєкту — міжнародна компанія платіжних технологій Visa.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт