Модерація контенту про війну — Михайло Федоров на зустрічі з президентом із глобальної політики Meta Ніком Клеггом

  Перегляди 720

Україні вкрай необхідно адаптувати політику компанії до умов війни. Про це заявив Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час розмови з президентом із глобальної політики Meta Ніком Клеггом.

«Війна змусила нас значно частіше взаємодіяти та звертатися до Meta. Яскравим свідченням цьому є і наша сьогоднішня зустріч. Наша співпраця буде якісно та кількісно зростати з кожним днем. З огляду на це відкриття регіонального офісу значно поліпшить комунікацію», — сказав Федоров.

Міністр підкреслив, що підхід модерації контенту у воєнний час має кардинально змінитися. Ситуація з полком «Азов» та заводом «Азовсталь» — показовий приклад:

«Ми цінуємо зусилля, що доклала Meta в боротьбі з фейками. Але розуміємо, що сьогоднішня політика модерації контенту працює не на користь українських юзерів, блогерів та наших медіа. Маємо багато випадків блокувань та зниження охоплень правдивого контенту. Тому просимо змінити політику компанії щодо модерації контенту з України та залучити більше людей, щоб автоматизовані алгоритми не блокували правдивий контент війни».

Також Федоров закликав Meta підтримати фандрейзингову платформу пожертв UNITED24.

«UNITED24 — перша платформа такого масштабу від імені держави у світі. Зараз ми бачимо шалену підтримку України. Багато людей хочуть зробити свій внесок у перемогу. Але часто не знають, куди краще надіслати кошти, у які фонди та бояться шахраїв. Meta дуже б допомогла підтримкою нашої платформи. Наприклад, створенням спеціального функціоналу для пожертв у пости та сприянням промокампанії платформи», — додав Федоров.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт