Новий серіал на Дія.Цифрова освіта — «10 запитань фінансовому коучу»

11 грудня 2020, 16:24
  Перегляди 975
  Перегляди 975

Міністерство цифрової трансформації України спільно з НБУ за підтримки програми IFC «Фінансова інклюзія заради зростання в Україні» презентувало новий освітній серіал «10 запитань фінансовому коучу».

Це 10 серій тривалістю 8-10 хвилин. 

Про що освітній серіал? 

Знання з фінансової грамотності дають можливість розумно використовувати різні фінансові інструменти (кредити, депозити) і отримувати користь з цього. Чим більше людей вміють обирати банк для обслуговування, вид кредиту чи депозиту, тим більше зростає фінансова обізнаність. Під час курсу ви дізнаєтесь, як обирати банк, як визначити найкращий вид кредиту для вас, що потрібно знати про депозити.

Де можна подивитись? 

Освітній серіал розміщений у безкоштовному доступі на національній онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта

Коментарі та оцінки експертів 

Під час презентації освітнього серіалу заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, новий освітній серіал має на меті популяризувати концепцію фінансової грамотності і дати глядачам базове розуміння процесу управління фінансами, яке через будь-які причини люди не отримали в рамках загальної освіти. Крім того, це перший наш освітній серіал, який вийшов із текстовими субтитрами, що спрощує сприйняття освітнього матеріалу

Також на онлайн брифінгу виступив заступник Голови НБУ Олексій Шабан.

"В цьому серіалі, а він уже третій на сайті Дія. Цифрова освіта, широко розкрита тема кредитування і цю тему ми обирали не просто так. Ми бачимо величезний запит українців на тему по кредитах. Вже зараз ми бачимо зростання іпотечного кредитування, в жовтні банки поновили рекорд за останні роки – було видано 662 кредити. Середня ефективна відсоткова ставка також знизилася. Також ми бачимо, що більшість запитань, 59% надходять саме по темі кредитування". 

Head of GGF Ukraine Wendy De Luca:

«Різні дослідження щодо вимірювання впливу COVID-19 на добробут громадян і діяльність малого та середнього бізнесу показують, що є нагальна потреба, щоб збільшувати фінансову стійкість громадян і бізнесу. Один із способів цього досягти — це збільшити доступність програм фінансової освіти».  

«Покращення фінансової грамотності в Україні є критично важливим, оскільки ми є свідками зростання  рівня використання цифрових фінансових послуг одночасно зі зростанням кількості випадків кібер-шахрайства. Запуск освітніх серіалів є важливим компонентом у досягненні цієї мети. IFC, у співпраці з Урядом України та Національним банком, має на меті допомогти українцям ефективніше управляти своїми фінансами, приймати відповідальні та безпечні фінансові рішення, що пришвидшить подолання негативних наслідків пандемії», — сказав Джейсон Пеллмар, Регіональний менеджер IFC в Україні , Білорусі та Молдові.

Долучився до спілкування і Віктор Шуткевич, Assistant Director of Cooperation for Sustainable Economic Development, SECO Ukraine. «Хочу відзначити, що наприклад, в Швейцарії, щоб зберігати депозити в банку, треба ще й доплатити. А в Україні можна непогано заробити, тримаючи депозити на банківських рахунках. І навчання на цих двох платформах (Дія. Бізнес та Дія. Цифрова освіта) — наша порада як не лише зберегти, а й примножити свої фінанси».

Експертка та тренерка фінансового успіху, ведуча курсу Олександра Грудзевич. Олександра зазначила, що в серіалі зібраний великий концентрат різних кейсів та життєвих ситуацій. І якщо в екранному часі це займало 5-10 хвилин, то для когось вирішення цих ситуацій насправді займало місяць чи й більше, часу. 

У підготовці серіалу взяли участь спеціалісти НБУ, Фонду гарантування вкладів, IFC та фінансовий радник-практик. 

Трансляція презентації серіалу на Facebook-сторінці Дія та Дія.Бізнес

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт