Нові призначення CDTO в міністерствах

Прес-офіс
22 липня 2020, 15:06
  Перегляди 3097

Кабінет Міністрів України призначив CDTO у Міністерстві освіти та Міністерстві закордонних справ 

Міницифри спільно з іншими міністерствами працює над цифровою трансформацією України. Для цього у центральних органах влади, обласних адміністраціях та інших відомствах ми створюємо відповідальних за діджиталізацію – CDTO

CDTO – Chief Digital Transformation Officer, профільний заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Поступово такі профільні заступники будуть призначені в усіх державних установах.  

У Міністерстві закордонних справ за цифровізацію відповідатиме Дмитро Сенік. До цього часу Дмитро працював Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Сінгапур, за сумісництвом у Брунеї Даруссаламі та Новій Зеландії. 

Дмитро навчався менеджменту в Київському економічному інституті. Також здобув ступінь магістра дипломатії у Середземноморській академії дипломатичних наук Мальтійського університету. Магістра державного управління – у Наньянському технологічному університеті Сінгапуру. Володіє англійською та німецькою мовами.

У міністерстві освіти за цифровізацію відповідатиме Артур Селецький. До цього Артур був керівником департаменту бізнес-аналізу в ДП "НАІС".

Артур має цікаву кар'єру: вчителя у школі, системного адміністратора, програміста, бізнес-аналітика, керівника проєктів, керівника проєктного офісу, операційного директора, виконавчого директора. Також організував одне з найбільших ІТ-ком'юніті в Україні.

У міністерствах новопризначені CDTO впроваджуватимуть е-послуги, будуть оптимізувати інформаційні системи та державні реєстри, визначатимуть, які процеси потребують цифровізації у першу чергу. 

Загалом CDTO працюють над розвитком інформаційних ресурсів, інформаційно-телекомунікаційних систем, електронних реєстрів та їх взаємодії. Також над посиленням кібербезпеки та захисту інформації – і впроваджуватиме електронні адміністративні та публічні послуги, в тому числі спрощення адміністративних процедур.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт