Нова послуга в Дії: знайдіть найближчий Пункт незламності в кілька кліків

  Перегляди 921

Відтепер у застосунку Дія можна знайти найближчий Пункт незламності, перевірити в ньому наявність послуг та прокласти маршрут. Це дасть змогу зручно й швидко вибрати найближчий пункт, щоб отримати необхідні опції під час відключень світла, залишатися на зв’язку та мати доступ до інтернету навіть в умовах блекаутів. 

Шукаючи Пункт незламності, необхідно вибрати свою область і завантажити мапу. Після цього зможете знайти найближчий пункт навіть без доступу до зв’язку чи інтернету.

Також у Дії можна встановити фільтр і знайти локацію з необхідними опціями — пандус, інтернет, мобільний зв'язок, генератор тощо. На мапі з’являться лише ті пункти, де ці опції доступні. Далі вибираєте необхідний Пункт незламності й можете бути впевнені, що матимете змогу зарядити телефон, зателефонувати рідним чи просто зігрітися. 

Як отримати послугу?

  • авторизуйтеся в застосунку
  • натисніть Послуги — Пункти незламності
  • ознайомтеся з онбордом та натисніть Далі
  • виберіть свою область та завантажте мапу. У подальшому мапа буде доступна для використання офлайн
  • перейдіть до мапи та надайте доступ до своєї геолокації. Тоді Дія покаже пункти незламності в радіусі 1,5 км. Якщо не хочете ділитися своїм розташуванням, можете знайти пункти за допомогою масштабування
  • за бажанням відфільтруйте пункти 
  • натисніть кнопку Прокласти маршрут. 

З міркувань безпеки геолокації Пунктів незламності не відображаються в Херсонській, Донецькій, Запорізькій, Луганській та частково Харківській, Чернігівській, Дніпропетровській і Миколаївській областях.   

Команда Мінцифри продовжує вдосконалювати послугу та додавати нові опції, щоб кожен українець отримав необхідну допомогу під час відключень електроенергії. 

Послугу розроблено Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України й обласними військовими адміністраціями.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт