На Саміті Україна-ЄС в жовтні обговорять подальші кроки щодо інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС

Прес-офіс
08 вересня 2020, 08:29
  Перегляди 1995

Саміт між Україною та ЄС відбудеться 1 жовтня 2020 року. На порядку денному Саміту є питання оновлення Угоди про асоціацію та поступового приєднання України до Єдиного цифрового ринку ЄС. 

Україна розробила та надіслала у 2018 році ЄС Дорожню карту інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС у секторі телекомунікаційних послуг, що є основою цифрової інтеграції. У зв’язку з цим, Європейська Комісія ініціювала багатофазовий процес оцінки Дорожньої карти та підтримки прогресу України у цифровому секторі.

Першу фазу оцінки Дорожньої карти Сторона ЄС завершила у середині 2019 року, за результатами чого профільні директорати Єврокомісії визначили акти права ЄС, якими запропонували оновити Доповнення XVII-3 до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та імплементувати їх в національне законодавство, за чим послідувала наступна фаза, а саме - виїзна оцінка Експертною місією ЄС. Експерти працювали в Україні майже рік і підготувати комплексний звіт з детальними  рекомендаціями в юридичній та практичній площинах. Такий багатовекторний підхід дозволить нам зробити той самий 'квантовий стрибок' з метою досягнення максимальної правової еквівалентності з правом ЄС у сфері цифрової економіки та стати рівноправним партнером у завершенні формування Єдиного цифрового ринку ЄС, отримуючи від цього взаємні економічні  вигоди.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт