На платформі 360 Tech Ecosystem Overview з’явилася інформація про інвесторів, навчальні заклади та R&D-центри

Прес-офіс Міністерства
30 вересня 2021, 14:00
  Перегляди 790

Минулого року Мінцифра запустила унікальну платформу 360 Tech Ecosystem Overview. Це онлайн-портал для пошуку бізнес-інформації про ІТ-компанії, людей, інвесторів та загалом всієї технологічної екосистеми України. На порталі вже є інформація про понад 1500 продуктових компаній та майже 800 сервісних. Тепер додали також розділи про інвесторів, навчальні заклади та R&D-центри. 

Інформація на порталі 360 Tech Ecosystem Overview постійно оновлюється.  Це дозволяє ефективніше взаємодіяти й розвиватись всім учасникам технологічної екосистеми. 

«Український IT-ринок має низку конкурентних переваг та неабиякий потенціал. Ми запустили платформу 360 Tech Ecosystem Overview, щоб наочно показати потужність нашої IT-екосистеми. Зробити її видимою, вимірюваною та дієвою. Одразу на порталі була доступна інформація про майже всі українські компанії та стартапи. Тепер там оновлені розділи з інвесторами, R&D-центрами, навчальними закладами. Незабаром з’являться стартап-акселератори», — сказав Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. 

Керівник проєкту 360 Tech Ecosystem Overview Антон Мельник зазначив, що в новому розділі про інвесторів міститься інформація про компанії, що інвестували як мінімум у два українські стартапи за останніх 5 років: «Я знаю, як новим стартапам важко знаходити кошти для розвитку проєкту. Саме тому ми зібрали всіх потенційних інвесторів, яким цікавий український ринок, на єдиній платформі. Вона допоможе IT-компаніям знаходити партнерів, а стартапам та інвесторам — найкращі рішення для колаборацій».

У розділі IT Education зібрана найбільша та повна база закладів освіти України, що навчають ІТ-спеціальностей та підприємництва в університетах, коледжах, школах та курсах.

Крім цього, в новому розділі можна буде знайти інформацію про всі R&D-центри, які є в Україні. Наприклад, в Україні працюють  R&D-центри Samsung, Huawei, Cisco, Snap Inc. тощо. Також найбільша у світі транспортна компанія Lyft нещодавно оголосила про відкриття R&D-центру і вже набрала команду. Це свідчить про довіру світових ІТ-компаній до України. 

Запрошуємо всіх долучитися до 360 Tech Ecosystem Overview. Якщо інформації про вас немає на платформі або вона потребує уточнення, звертайтеся на пошту:  contact@techecosystem.gov.ua. Після перевірки даних нашою командою інформація з'явиться на сайті. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт