На Луганщині кіберполіція викрила схему виготовлення підроблених ПЛР-тестів на COVID-19

Прес-офіс Міністерства
23 листопада 2021, 12:30
  Перегляди 705

Співробітники кіберполіції Луганщини спільно із працівниками Щастинського районного відділу поліції та Мінцифрою викрили схему продажу та підробки ПЛР-тестів на СOVID-19.

Чоловік в інтернеті рекламував виготовлення довідок із негативним результатом на  СOVID-19. Підроблені документи він продавав мешканцям тимчасово окупованих територій для перетину КПВВ «Станиця Луганська». Замовники послуг не проходили жодних тестів, а лише надавали свої дані для оформлення.

Щомісячно чоловік виготовляв близько 300 ПЛР-тестів. Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання чоловіка. За результатами вилучили комп’ютерну техніку, флеш-накопичувач, автомобіль, довідку про негативний ПЛР-тест, незаповнені бланки ПЛР-тесту, копії паспортів та «чорнові» записи.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Мінцифра та кіберпол ретельно відстежують усі випадки підробки COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів. Якщо ви бачите, що хтось продає підроблені тести чи COVID-сертифікати, то одразу повідомляйте в поліцію.

Закликаємо всіх українців не купувати підроблені ПЛР-тести або COVID-сертифікати й не робити їх самостійно. Уряд забезпечив вільний доступ до вакцини. Кожен, хто хоче вакцинуватись від COVID-19, може це зробити абсолютно безкоштовно. До того ж українцям, які свідомо використовують фейкові COVID-сертифікати, доведеться заплатити штраф у розмірі до 34 тисяч гривень або відбувати покарання у виді обмеження волі до 2 років.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт