На Київщині встановили сонячні панелі Tesla — як вони працюють

  Перегляди 436

Ілон Маск передав Україні сонячні панелі та системи збереження енергії Tesla Powerwall. Понад місяць вони забезпечують електроенергією критичну інфраструктуру на Київщині. Про це у своєму Telegram-каналі розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

На деокупованих територіях, які найбільше постраждали від росіян, бувають проблеми з електроенергією, а станції Tesla Powerwall надають резервне живлення під час її відключень. Це надсучасне обладнання допоможе українцям у тих областях, які найбільше постраждали від російської окупації. 

«Вони забезпечують роботу об'єктів критичної інфраструктури, наприклад кілька з них вже встановили у двох амбулаторіях у Бородянці на Київщині. Працюємо над тим, щоб уся важлива інфраструктура на звільнених територіях мала свій Tesla Powerwall. Вкотре дякую Ілону Маску за допомогу нашій країні», — написав Федоров.

Tesla Powerwall — це великий літій-іонний акумулятор об’ємом у 13.5 кВт, який зберігає електроенергію. Заряджається Powerwall за допомогою сонячних панелей. Випускаються компанією Tesla Motors із 2015 року. Станом на травень 2021 року по всьому світу було встановлено понад 200 тисяч таких акумуляторів.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт