На Digital Day 2021 визначили цифрові цілі ЄС

  Перегляди 944

Європейська комісія провела Digital Day 2021 — захід, який уже четвертий рік об’єднує держав-членів ЄС навколо найголовніших цифрових цілей.

Цього року міністри підписали три важливі Декларації та взяли відповідальність за напрямами: зміцнити інтернет-зв’язок між ЄС та міжнародними партнерами, розвивати «чисті» цифрові технології, покращити регуляторне середовище для стартапів. 

  • Зміцнити інтернет-зв’язок між ЄС та міжнародними партнерами. 

ЄС уже має чіткі стандарти захисту даних та високоякісне внутрішнє мережеве з’єднання, але прагне інвестувати в міжнародні мережі зв’язку, щоб стати глобальним центром обробки даних. Згідно з Декларацією Data Gateways, особливу увагу приділятимуть наземним та підводним кабелям, супутникам і мережевим каналам. 

  • Розвивати «чисті» цифрові технології.

Щоб допомогти навколишньому середовищу, держави-члени ЄС прагнуть пришвидшити використання зелених цифрових технологій (таких як 5G, 6G, високопродуктивні обчислення, Інтернет речей та інші енергоефективні цифрові технології) у секторах енергетики, транспорту, промисловості та будівництва.

  • Покращити регуляторне середовище для стартапів. 

Держави-члени зацікавлені створити сприятливе для зростання стартапів середовище — це забезпечить стійку цифрову економіку ЄС. Планується відтворення найкращих практик зі світових стартап-екосистем, таких як простіші візові процеси для талантів із третіх країн, збільшення приватного капіталу.

Нагадаємо, Уряд України затвердив План вивільнення діапазону частот 700 МГц від наземних мереж телерадіомовлення для розвитку мереж 5G. Розгортання швидких та безпечних мереж 5G є важливим елементом двосторонньої співпраці між Україною та ЄС, а також однією з передумов для поступової інтеграції України до Єдиного Цифрового Ринку ЄС.

Більше детальної інформації про Digital Day 2021 за посиланням: 
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/IP_21_1186 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт