Мстислав Банік: режим paperless – це великий стимул для того, щоб відмовитись від паперових довідок

  Перегляди 2094

За завданням президента з осені 2021 року Україна розпочне режим paperless, який дозволить налагодити роботу з обміном даних між реєстрами. Щоб державні органи не мали права вимагати в українців папери. 

Про це сказав керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Цифровізація”.

“Взаємодія з державою має бути зручною. Звісно, потрібен час на запровадження режиму paperless, адже в більшості реєстрів дані зберігаються на папері. Це великий стимул для того, щоб відмовлятися від паперових довідок. Якщо говорити про Україну в 2024 році, то Мінцифра виконає всі свої обіцянки і покриє державу швидкісним інтернетом, зробить доступними 100% державних послуг онлайн і paperless стане тим базисом, який дозволить все-таки налагодити роботу з обміном даних між реєстрами”, – підкреслив Мстислав Банік.

Він також зазначив, що Мінцифра відкрита до міжнародної співпраці та готова ділитися досвідом із впровадження електронних послуг.

“Що стосується Європи, то я сподіваюсь, що ще більше країн почнуть звертатися до нашої команди, щоб ми могли поділитися досвідом. І щоб в інших країнах так само запрацювали цифрові паспорти. 70% інтернет-трафіку сьогодні – це користувачі смартфонів. Тому, щоб досягти певних результатів в розвитку електронних послуг, держави мають переходили в мобайл. Це справді зручно”, – резюмував керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №5495, який пришвидшує цифровізацію України та запровадження режиму «без паперів». Документ урегульовує питання, пов'язані з наданням та отриманням е-послуг. Після ухвалення закону державні органи не зможуть вимагати паперові довідки, якщо ця інформація вже є в реєстрах. Отримання послуг стане легшим та доступнішим для кожного українця.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт