Мстислав Банік на Західній Україні: «Вражає швидкість, з якою на місцях підтримали ініціативу створення офлайн-пунктів Команди підтримки Дії»

Прес-офіс Міністерства
23 листопада 2021, 14:45
  Перегляди 724

Керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік відвідав офлайн-пункти Команди підтримки Дії на Закарпатті, Львівщині, Волині та Хмельниччині. 

«Дякую CDTO областей і міст, які оперативно відкривають пункти Команди підтримки Дії на місяцях, щоб люди могли швидко та зручно отримувати СOVID-сертифікати в Дії. Вражає швидкість, з якою на місцях підтримали ініціативу Мінцифри, та об’єднали зусилля на рівні губернаторів, обласних, міських та районних адміністрацій, щоб такий проєкт стартував максимально оперативно”, – підкреслив Мстислав Банік.

Керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі також зазначив про успішну реалізацію відкриття більш ніж 100 пунктів Команди підтримки Дії. Більшість із них розміщені в центрах масової вакцинації. Також Мінцифра проводить навчання працівників ЦНАПів.

«Ми запустили навчання для працівників ЦНАПів та бібліотек для всіх областей України. Вони проходять навчання, щоб допомогти українцям генерувати СOVID-сертифікати у Дії. Більшість з них вже консультують людей. Загалом в більш ніж 800 локаціях в Україні можна отримати таку допомогу. Адреси пунктів Команди підтримки Дії, ЦНАПів та бібліотек опубліковані на сайтах облдержадміністрацій», – зазначив Банік.

Команда підтримки Дії може:

  • розповісти про види СOVID-сертифікатів та допомогти їх отримати на порталі та в застосунку Дія;

  • підказати, куди звернутись і які дані перевірити, щоб сертифікат згенерувався, визначити помилку генерування сертифіката;

  • розкаже, що робити, щоб продовжити термін дії сертифіката з пів року до 365 днів;

  • допомогти увійти на портал Дія;

  • допомогти з отриманням КЕП для входу на портал Дія.

Також Мстислав Банік записав відеоблог з поїздок в Ужгород, Мукачево, Львів, Ковель, Володимир-Волинський, Луцьк та Хмельницький. Більшість із пунктів працюють на місцях.

Зазначимо, що у заходах презентації пукнтів Команди підтримки Дії взяли участь заступники голів ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Пацкан, Олександр Кулєпін, Вікторія Левчук та Дарія Арбітман, а також представники ОДА, міських рад та райдержадміністрацій.

Цього тижня керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік відвідає пункти Команди підтримки Дії у Сумах, Харкові, Полтаві, Кременчуці, Дніпрі та Кам’янському.

Нагадаємо, що команда Мінцифри спільно з регіональними командами цифровізації України відкриває офлайн-пункти допомоги з отримання СOVID-сертифікатів в областях країни. Упродовж місяця Мстислав Банік особисто відвідає пункти Команди підтримки Дії у 20 областях. 

Проєкт запуску пунктів Команди підтримки Дії по всій Україні реалізований Мінцифрою спільно з регіональними командами цифровізації України за допомоги «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується ПРООН за підтримки Швеції, та за підтримки Програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт