Мобільний застосунок Дія завантажили вже 2 млн українців!

Прес-офіс
06 квітня 2020, 16:49
  Перегляди 4064

Міністерство цифрової трансформації запустило мобільний застосунок Дія два місяці тому, і за цей час його завантажили вже понад 2 млн українців. А саме:

  • 2 025,611 – унікальних користувачів
  • 1 651,808 – авторизованих користувачів

Дія залишається одним серед найпопулярніших застосунків в українських Play Market та AppStore!

  • 1 346,706 – користувачів Android 
  • 670,77 – користувачів iOS

Зараз у застосунку доступні електронне посвідчення водія та техпаспорт. Крім того, від 15 березня тестується е-студентський. А вже зовсім скоро буде запущено бета-тестування цифрових паспортів (ID-карток) та цифрових закордонних паспортів. 

Зверніть увагу, що документи в Дії є посвідченням особи, їх можна пред'являти у разі потреби правоохоронним органам. Згідно із постановами КМУ 956 від 23.10.2018 “Про реалізацію експериментального проекту щодо застосування електронного посвідчення водія та електронного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу” та №1051 від 18.12.2019 “Про реалізацію експериментального проекту щодо застосування електронних студентських (учнівських) квитків”, цифрові посвідчення водія, техпаспорт та е-студентські мають таку саму юридичну силу, що й оригінали.   

Це особливо актуально зараз, в умовах карантину, коли усі громадяни мають носити із собою документи. Тепер можна не хвилюватися, що залишили посвідчення вдома. 

У Дії можна пройти ідентифікацію через систему BankID НБУ. До системи підключені вже 14 українських банків, серед яких є і ПриватБанк. Це надійний спосіб підтвердити особу через свій банк. 

Завантажити безкоштовний мобільний застосунок Дія та отримати цифрові документи, які завжди під рукою, можна у App Store чи Google Play:

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт