Мобільний застосунок Дія завантажили 3 млн українців

Прес-офіс
06 травня 2020, 10:29
  Перегляди 3555

У Дії вже доступні цифрові ID-картка, закордонний паспорт, посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та студентський квиток.

Для перевірки достовірності паспорта необхідно звірити дату і час останнього оновлення застосунку, що відображається під електронним документом, з поточною. Якщо дати й час не збігаються, існує ймовірність, що документ підроблений.У такому разі перевірити достовірність документа можна за допомогою сканування QR-коду. Це унікальний ідентифікатор документа, який генерується у застосунку та дозволяє звірити дані з відомостями в реєстрі. QR-код діє протягом трьох хвилин, і підробити його неможливо.

Скріншотом цифрового паспорта скористатися не вийде: згідно з відповідною постановою, цифрові документи є дійсними лише у застосунку Дія. Систему роботи з QR-кодами ми розробили у партнерстві з компанією EPAM. 

У разі, якщо телефон потрапить до рук шахраїв, у Дії ви встановили на застосунок спеціальний код-пароль – не повідомляйте його нікому. Також можна дозволити використання технології ідентифікації за відбитком пальця TouchID під час входу у застосунок. Пароль на сам смартфон встановити також не завадить.

Мобільний застосунок Дія відображає інформацію, що міститься у державних реєстрах. Серверна частина Дії не зберігає інформації про користувачів. При цьому інформація в каналах передачі даних передається в зашифрованому вигляді, а на деяких етапах використовується технологія подвійного шифрування.

Найближчим часом ми реалізуємо автоцивілку та цифровий код платника податків. Також з'явиться можливість накладання електронного підпису через SmartID.

Дякуємо всім, хто користується Дією. Зараз співпрацюємо з представниками бізнесу, рітейлерами щодо механізму перевірки документів у Дії в магазинах, на пошті тощо.

Юридична сила цифрових документів у Дії:

Завантажити Дію можна за посиланням.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт