Мінцифри співпрацюватиме з ринком для регулювання сфери віртуальних активів

Прес-офіс
13 липня 2020, 13:52
  Перегляди 2336

Продовжуємо створювати умови для легалізації ринку віртуальних активів в Україні.

Заступник Міністра цифрової трансформації Олександр Борняков та президент Асоціації «Блокчейн Україна» (БАУ) Михайло Чобанян сьогодні підписали меморандум, за яким БАУ долучилась до розробки законопроєкту щодо внесення змін до Податкового кодексу.

11 червня у Верховній Раді зареєстровано проєкт закону №3637 «Про віртуальні активи», який розроблено Мінцифри, депутатським об’єднанням Blockchain4Ukraine та БАУ. Але якщо після прийняття профільного закону №3637 не внести зміни до Податкового кодексу, це призведе не до відкриття ринку, а до полювання на індустрію з різними трактуваннями податкових зобов'язань. Тому Мінцифри разом з блокчейн-спільнотою вже розробляє законопроєкт, який дозволить ці зміни внести. 

Також меморандум передбачає співпрацю щодо:

  • погодження з міжнародними стандартами та рекомендаціями щодо запобігання відмиванню коштів і фінансуванню тероризму стосовно віртуальних активів
  • розробки державної стратегії стимулювання розвитку сфери та створення інвестиційних умов для ведення бізнесу в Україні 
  • створення концепції та умов транспарентності державних процедур і розвитку інструментів суспільного моніторингу
  • створення концепції впровадження технології блокчейн у роботу державних реєстрів та інституцій України.

Крім того, саме співпраця з БАУ стане ключовим фактором у формуванні ринку віртуальних активів. А це ще раз доводить, що правове поле для ринку віртуальних активів не нав’язується державою, а створюється з урахуванням побажань бізнесу.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт