Мінцифри та ПРООН оголошують хакатон для розвитку громад Hack for Locals 2.0

Прес-офіс
28 вересня 2020, 13:40
  Перегляди 2307

Міністерство цифрової трансформації України спільно із програмою ООН із відновлення та розбудови миру запрошують взяти участь у хакатоні Hack for Locals 2.0: «Безпечні спільноти» (Safer Communities Hackathon).

Об'єднання небайдужих учасників з усієї України - розробників, дизайнерів, представників громад, управлінців, активістів та ентузіастів громадянського суспільства, надавачів послуг з безпеки, підприємців і маркетологів для плідної співпраці та пошуку рішень, які сприятимуть побудові більш «розумних», сильних, безпечних і згуртованих спільнот.

Три найкращі проєкти отримають грант на реалізацію ідей від Програми ООН із відновлення та розбудови миру (сума гранту складає від  $3 000 до $30 000 залежно від ідеї та географії проєкту), підтримку в складанні грантової заявки, менторську допомогу від організаторів та інші цінні призи від партнерів. 

Ідея проєкту має відповідати одному з напрямів:

  1. Цифрова безпека та цифрова грамотність.

  2. Інклюзивні послуги з безпеки для кожного.

  3. Координація діяльності між різними надавачами послуг з безпеки та громадами.

  4. Реагування на кризи та можливості раннього попередження/сповіщення (як об’єднати громадян, представників влади та надавачів послуг з безпеки на місцевому рівні в разі надзвичайної ситуації або загрози, для того, щоб провести необхідні превентивні заходи та зробити спільні дії швидшими та ефективнішими).

  5. Громадська безпека на основі фактичних даних (як використовувати дані з відкритого доступу (open data) для спільної користі).

Зареєструватися можна тут

Hack for Locals 2.0: «Безпечні спільноти» (Safer Communities Hackathon) організований в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України, Платформою кар’єрного розвитку Happy Monday та агентством інновацій Center42, за фінансової підтримки Європейського Союзу та урядів Данії, Канади, Нідерландів, Швейцарії та Швеції.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та  розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт