Мінцифри розпочинає співпрцю з Українською асоціацією фінтех та інноваційних компаній

Прес-офіс
11 вересня 2020, 07:20
  Перегляди 1367

Співпраця потрібна для об’єднання зусиль у запуску цифрових інновацій, розбудови електронної комерції та ІТ-індустрії, вдосконаленні електронних послуг та доступу до публічної інформації.

Для цього Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум про взаємодію та співробітництво з громадською спілкою «Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній». 

Заступник Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська під час підписання заявила, що меморандум передбачає багато аспектів і спільних кроків:

«Від розширення та підвищення надійності інструментів електронної ідентифікації, в тому числі на виконання вимог Закону про фінансовий моніторинг, до розвитку адміністративних послуг та державних сервісів зі спрощенням доступу до них. Також важливими напрямками співпраці є розвиток електронної комерції та бізнесу, забезпечення умов вирішення торговельних спорів у режимі онлайн, розвиток інструментів онлайн оплат та платіжних платформ, в тому числі сприяння залученню та функціонуванню на території України міжнародних платіжних систем. Впевнена, що у нас все вийде, і розвиток електронної комерції зростатиме з кожним роком, а запровадження електронних засобів спілкування громадян з державою, бізнесом та між собою створять нові, комфортні умови для взаємодії», — підкреслила Людмила Рабчинська.

Голова правління Української асоціації фінтех та інноваційних компаній Ростислав Дюк висловився про співпрацю як про перший крок, який буде сприяти розбудові вітчизняного ринку фінансових технологій, створенню сильної фінтех-екосистеми та підвищенню фінансової інклюзії в Україні.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт