Мінцифри працює над впровадженням електронного підпису в мобільний застосунок Дія

Прес-офіс
02 вересня 2020, 11:20
  Перегляди 4826

Міністерство цифрової трансформації розпочинає роботу над впровадженням кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія у мобільний застосунок Дія.

Постанову, що дала старт реалізації експериментального проєкту, ухвалив Кабінет Міністрів України на засіданні уряду 2 вересня.

Експеримент передбачає можливість віддаленої ідентифікації громадян за допомогою мобільного застосунку Дія для отримання кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія. Це означає, що користувачі Дії зможуть отримувати кваліфікований електронний підпис безкоштовно та повністю онлайн. 

Віддалена ідентифікація користувачів для формування першого кваліфікованого сертифіката здійснюватиметься на основі даних, що містяться в Єдиному державному демографічному реєстрі та єдиній інформаційній системі МВС, а також за допомогою технології розпізнавання обличчя FaceID. Протягом 6 місяців ці дані будуть використовуватися для формування короткострокового КЕП у Дії. Після завершення терміну користувач знову проходитиме процедуру ідентифікації за допомогою мобільного застосунку.  Підтверджувати запит на формування короткострокового КЕП у Дії користувачі будуть за допомогою технології розпізнавання обличчя.  

Кількість потенційних користувачів кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія становить близько 8 000 000 українців, що є власниками біометричних закордонних паспортів та паспортів громадянина України у формі ID-картки й користуються смартфонами з NFC-модулем. За технічну та технологічну реалізацію експерименту відповідатиме державне підприємство “ДІЯ”, що належить до сфери управління Міністерства цифрової трансформації України. Проєкт реалізується у партнерстві з Міністерством внутрішніх справ та Державною міграційною службою України.

та SURGe за підтримки Уряду Канади.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт