Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у прямому ефірі показав, як за 23 хвилини можна зареєструвати дитину онлайн

Прес-офіс
10 жовтня 2020, 15:30
  Перегляди 1554

5 жовтня на порталі Дія запрацювала комплексна онлайн-послуга єМалятко. Україна стала лідером у світі за кількістю онлайн-послуг для дітей.

“Дуже пишаюся цією послугою. Раніше батькам доводилося відвідати близько 10 держустанов, зібрати більше 30 документів та витратити на це до 10 днів. Тепер можна зробити це просто з пологового будинку протягом 20 хвилин”, – прокоментував очільник Мінцифри Михайло Федоров та привітав молодого батька. 

В  ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера” на телеканалі "Україна" 9 жовтня батько новонародженої дитини скористався послугою і у режимі реального часу показав, як швидко тепер в Україні можна зареєструвати дитину.

Гість перебував у пологовому будинку і заповнював заяву, що дозволяє отримати 9 державних послуг, пов’язаних з народженням дитини. За 23 хвилини Олександру вдалося зареєструвати народження дитини та обрати інші необхідні послуги – реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та отримання податкового номера, призначення державної допомоги тощо. 

Додамо, що комплексна послуга єМалятко працює в Україні офлайн з січня. За цей час нею скористалися понад 28 тисяч сімей. 

Для того щоб отримати комплексну послугу єМалятко онлайн, необхідно мати кваліфікований електронний підпис. Він допоможе авторизуватись у електронному кабінеті громадянина та підписати заяву перед подачею. Також потрібно мати номер медичного висновку, що надходить мамі в смс-повідомленні одразу в момент реєстрації малюка у медичній системі. Свідоцтво про народження дитини батьки можуть забрати на наступний день після подання заяви на порталі Дія. Документ також одразу стане доступним у мобільному застосунку Дія. Покрокову інструкцію з отримання послуги єМалятко онлайн можна знайти на порталі. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт