Мінцифра забезпечить єдиний підхід до трансформації ЦНАП

17 березня 2021, 15:34
  Перегляди 1240
  Перегляди 1240

 

Уряд затвердив методичні рекомендації та план щодо трансформації ЦНАП у населених пунктах – адміністративних центрах “колишніх” районів.

Команда Мінцифри координуватиме діяльність та забезпечуватиме єдиний підхід щодо створення ЦНАП міськими і селищними радами, які станом на 01 січня 2020 року були адміністративними центрами районів, та ліквідації центрів, утворених при районних державних адміністраціях.

“Доступ українців до адміністративних послуг — стратегічний пріоритет Мінцифри. Завдяки чіткому плану та методичним рекомендаціям щодо трансформації ЦНАП під час адміністративної реформи нам вдасться зберегти доступ громадян до адміністративних послуг, а працівникам Центрів — робочі місця”, — зазначила Людмила Рабчинська, заступниця Міністра цифрової трансформації.

Як розпорядження вплине на працівників ЦНАП:

  • з’являться конкретні кроки для утворення ЦНАП органу місцевого самоврядування та ліквідації ЦНАП районної державної адміністрації

  • визначаються заходи соціально-правового захисту працівників у зв’язку з ліквідацією центрів надання адміністративних послуг

  • врегульовуються окремі питання передачі майна державної власності, спільної власності територіальних громад до комунальної власності міської, селищної громади для забезпечення функціонування центру, який утворюється на її території.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт