Мінцифра з партнерами провели просвітній семінар для банків з підготовки до розвитку інфраструктури віртуальних активів

  Перегляди 1367

Міністерство цифрової трансформації разом зі Stellar Development Foundation та за участю Асоціації українських банків організували сесію, присвячену підготовці України до розвитку інфраструктури віртуальних активів.

Впродовж 25-26 травня відбувся дводенний інформаційно-просвітній семінар на тему «Як українські фінансові установи можуть підготуватися до розвитку інфраструктури віртуальних активів». 

У заході взяли участь заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков, заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан та Президент Асоціації українських банків Андрій Дубас.

Заступник Міністра цифрової трансформації Олександр Борняков розповів про переваги запуску легального ринку віртуальних активів в Україні та які можливості це відкриє для економіки: «Основна мета впровадження в Україні механізму правового регулювання сфери віртуальних активів — створення належних передумов для розвитку нового ринку та зростання цифрової економіки нашої країни. Партнерство між державним та приватним сектором матиме істотне значення для ефективної розбудови галузі віртуальних активів в Україні»

Співпраця між державним та приватним наблизить Україну до глобальної фінансової системи, сприятиме ширшому застосуванню нових активів серед українських споживачів, дотримуючись відповідних регуляторних норм.

«Україна продемонструвала потужне прагнення до розвитку блокчейн-інновацій та цифрової економіки. Наша ціль — допомогти використати потенціал нових технологій для того, щоб ефективно впровадити інфраструктуру для розвитку віртуальних активів та надати українським громадянам і підприємствам нові фінансові можливості, пов'язані з екосистемою Stellar. Водночас важливо, щоб продовжувався діалог між представниками державного та приватного сектору. Це допоможе досягти розвитку віртуальних активів у межах правового поля держави», — наголосила виконавча директорка Stellar Development Foundation Денелл Діксон.

Президент Асоціації українських банків Андрій Дубас розповів про необхідність інтеграції банківської системи з новим класом активів. Це дозволить посилити позиції України на міжнародному економічному просторі.

«Українська банківська система є лідером процесів цифровізації. Сьогодні Міністерство цифрової трансформації драйвить Україну стати провідною країною щодо імплементації віртуальних активів, гармонізації нашого правового поля та маркетплейсу до максимально комфортного рівня у світовому масштабі», — зазначив Президент Асоціації українських банків Андрій Дубас.

Про позицію Національного банку України щодо розвитку ринку віртуальних активів розповів заступник Голови НБУ Олексій Шабан: «Необхідно впровадити регулювання, яке гарантуватиме мінімізацію ризиків використання віртуальних активів в обхід чинних державних регулювань і створить безпечні умови для розвитку нового класу активів».

У семінарі також взяли участь міжнародні експерти, які надали практичну інформацію та приклади розширеного застосування віртуальних активів. Захід організований у межах постійного партнерства Міністерства цифрової трансформації зі Stellar Development Foundation, яке розпочалось на початку січня 2021 року та спрямоване на розвиток екосистеми віртуальних активів в Україні.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт