Мінцифра відібрала 165 громад, що отримають фінансову допомогу від держави на розвиток мережі Дія Центрів

  Перегляди 3372

Уряд затвердив розподіл 231 млн грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі Дія Центрів. Це забезпечить 5 мільйонів українців сучасним державним сервісом. 

“Одна з головних цілей Мінцифри зробити послуги максимально близькими та доступними для людей. Ми активно розбудовуємо мережу модернізованих ЦНАП  по всій країні. Для цього, вперше в Україні запровадили цільову фінансову держпідтримку на розвиток Дія Центрів. Так, українці зможуть отримувати державні послуги поруч зі своєю домівкою”, — зазначив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Мінцифра працює над тим, щоб підвищити якість послуг у ЦНАП до щонайменше 90%. Розвиток мережі модернізованих ЦНАП із комплексом усіх необхідних сервісів для громадян — важливий крок для реалізації цієї мети. 

Перелік громад та результати розподілу коштів можна переглянути на дашборді. Загалом 165 громад отримають фінансову допомогу:

  • 24 громади, що не мають ЦНАП, отримають 56,2 млн гривень на будівництво та 4,9 млн грн на обладнання. Завдяки цьому 271 тисяча українців отримають доступ до адмінпослуг.

  • 19 громад, що трансформують ЦНАП райдержадміністрації у ЦНАП органу місцевого самоврядування, отримають 45,4 млн гривень на будівництво та 5,4 млн гривень на обладнання. Завдяки цьому 498 тисяч жителів колишніх райцентрів зможуть отримувати послуги в модернізованих ЦНАП органів місцевого самоврядування.

  • 122 громади, що прагнуть покращити та осучаснити ЦНАП ОМС, отримають 81,3 млн гривень на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт та 37,8 млн гривень на нове обладнання. Це дозволить понад 4,5 млн українцям отримувати більше необхідних послуг в єдиному просторі та комфортних умовах.    

“Уже незабаром запустяться понад 100 Дія Центрів, а в 52 ЦНАП працюватимуть зони для консультації підприємців Дія.Бізнес. Завдяки субвенції, громади отримають паспортне обладнання, обладнання для виготовлення водійського посвідчення та інше устаткування, що розширить кількість доступних послуг у ЦНАП”, — підкреслила заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

Перелік громад, які отримають фінансову допомогу, можна переглянути за посиланням: https://tabsoft.co/3xdydjz 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт