Мінцифра цифровізує бібліотеки Луганщини: передали 150 комп’ютерів

  Перегляди 1385

У межах національного проєкту Дія.Цифрова освіта продовжується масштабна комп’ютеризація сільських бібліотек на території України, що дає поштовх для розвитку громад. Це нові послуги, сервіси, модернізація бібліотечного простору та створення місця для активного спілкування в громаді.

10 серпня 2021 року на базі Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки (м. Старобільськ) відбулося офіційне передання 150 одиниць комп’ютерної техніки сільським бібліотекам територіальних громад Луганщини.

Відтепер ще 75 сільських бібліотек Луганщини зможуть перетворитися на сучасні хаби цифрової освіти.

Це частина масштабного національного проєкту з передання 5000 комп’ютерів бібліотекам на території України. 

На реалізацію проєкту не витрачаються кошти державного бюджету. Це стало можливим завдяки переданню техніки партнером — Favbet Foundation. Також партнерами є Офіс Президента України, Українська бібліотечна асоціація, Асоціація розвитку туризму.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що завдяки проєкту Дія.Цифрова освіта сільські бібліотеки Луганщини стануть платформою для безоплатної цифрової освіти, куди кожен зможе завітати та навчатися цифрової грамотності в захопливому форматі освітніх серіалів. 

Маріанна Ковеня, куратор проєктів Благодійного фонду Favbet Foundation: «Сьогодні в нас невеликий ювілей, адже Луганщина — вже десята область, бібліотеки якої ми комп‘ютеризували. 75 бібліотек сьогодні зробили перший крок до перетворення на хаби цифрової освіти, близько 50 000 відвідувачів цих бібліотек отримали доступ до безкоштовних цифрових знань».

Фазіль Аскеров, голова правління Асоціації розвитку туризму: «Важливо в сучасному світі забезпечити доступ до знань, інформації та сервісів усім громадянам України — незалежно від віку та місця проживання. Передання комп'ютерів до сільських бібліотек — це підтримка вітчизняного бізнесу та державних програм у сфері цифровізації. Для нас було принципово важливо, щоб бібліотеки Луганської і Донецької областей отримали свою частку турботи та уваги».

Оксана Бруй, президентка Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація»: «Те, що комп'ютери передали в бібліотеки територіальних громад Луганської області, має особливе значення. Адже люди, які живуть практично у прифронтовій зоні, повинні мати ті ж можливості, які є в будь-якому великому місті, — вільний доступ до інтернету, користуватися цифровими послугами, освоювати нові цифрові навички».

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт