Мінцифра та Visa вдосконалили безготівкову оплату онлайн-послуг у Дії

Прес-офіс Міністерства
01 вересня 2021, 12:38
  Перегляди 1847

Міністерство цифрової трансформації та компанія Visa оголосили про під’єднання технічного складника безготівкових оплат Дії до платформи Cybersource компанії Visa. Реалізація цього проєкту відбулася в межах Меморандуму про співпрацю, підписаного Мінцифрою та Visa в листопаді 2019 року.

Серед різноманітних напрямів співпраці Меморандум передбачав спільне запровадження новітніх технологічних рішень для оплати держпослуг через мобільний застосунок та портал Дія.

Застосована глобальна модульна платформа Cybersource від Visa забезпечує пряме під’єднання до глобальної мережі VisaNet. Це сприятиме стабільності, надійності та безперебійності онлайн-платежів. Також зазначене під’єднання дозволить прискорити адаптацію інноваційних методів платежів. 

“Внаслідок співпраці Visa та Міністерства цифрової трансформації українці зможуть сплачувати адміністративні та інші електронні послуги на порталі та в мобільному застосунку Дія в декілька кліків. Це швидко, зручно та безпечно”, – підкреслив керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Банік.

Проєкт реалізований за активної участі платіжної платформи Tranzzo. Спільно з Tranzzo, Visa вперше в Україні забезпечила використання інноваційної інфраструктури Cybersource для під’єднання та забезпечення цифрових платежів для користувачів Дії. Функцію розрахункового банку-еквайра Cybersource в платежах забезпечує Райффайзен Банк.

«Для компанії Visa завжди було важливим привносити в Україну свої інноваційні рішення, що сприятимуть ефективному розвитку безготівкової економіки країни. Ми високо цінуємо нашу співпрацю з Міністерством цифрової трансформації України та віримо, що таке державно-приватне партнерство спроможне забезпечити гідний розвиток новітньої технологічної інфраструктури країни. А використання платформи Cybersource від Visa для здійснення онлайн-оплат Дії не тільки забезпечить ще вищий рівень сервісу, надійності та безпеки, але й дедалі більше сприятиме популяризації безготівкових оплат у країні», – зазначила старша віцепрезидентка та регіональна менеджерка Visa в Україні, Грузії, країнах СНД та Південно-Східної Європи Віра Платонова.

Також у межах чинного Меморандуму про співпрацю компанія Visa та Дія проведуть інформаційну кампанію, спрямовану на популяризацію безготівкових цифрових оплат та підвищення обізнаності населення про доступний функціонал порталу державних послуг.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт