Мінцифра та Світовий банк розширюють співпрацю

Прес-служба
07 листопада 2019, 17:22
  Перегляди 1637

Міністерство цифрової трансформації та Світовий банк розпочинають співробітництво у сфері розвитку широкосмугового доступу.

З делегацією Світового банку сьогодні зустрівся заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку інфраструктури Олександр Шелест.

Перший крок – консультаційна та інформаційна допомога при формуванні державної політики у цій сфері.
Наразі Світовий банк вивчає ринок фіксованого ШСД в Україні. Зокрема, працює над створенням мапи покриття та робить аналіз функціонування ринку.

Нагадаємо, що Мінцифра теж працює над створенням релевантної мапи покриття ШСД. Інформація збирається з різних джерел: оператори, регулятор, міжнародні організації. Отже, допомога від Світового банку в цьому питанні є своєчасною та корисною.

Окрім того, до кінця цього року в Україні очікується прийняття державної політики у сфері розвитку широкосмугового доступу, а також оновлення базового законодавства у сфері телекомунікацій. І фахова допомога від Світовому банку у цьому процесі теж відбуватиметься.

Вже навесні будуть готові рекомендації Світового банку щодо розвитку ринку ШСД в Україні. І разом із цим українським урядом буде прийнятий План розвитку широкосмугового доступу, в якому будуть зазначені конкретні кроки і терміни.

Наступним кроком співробітництва, за потреби, може стати залучення Світового банку до фінансування проєкту покриття ШСД у сільській місцевості України. Світовий банк має практику фінансування подібних телекомунікаційних проєктів у різних регіонах світу. Наразі такі проєкти Світовий банк реалізує у Вірменії, країнах Карибського басейну, Центральній Азії. Україна зацікавлена у поглибленій співпраці зі Світовим Банком у цьому напрямку за результатами вивчення поточної ситуації.

Зауважимо, напрям ШСД не єдиний у співробітництві Мінцифри та Світового банку. Також йдеться про співпрацю у сферах відкритих даних, оптимізації державних реєстрів, захисту персональних даних.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт