Мінцифра та Міністерство цифровізації Японії підпишуть меморандум про співпрацю

  Перегляди 816

Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зустрівся з Міністеркою цифровізації Японії Карен Макішима. Це була перша офіційна зустріч між міністерствами обох країн.

Під час зустрічі міністри обговорили напрями співпраці, зокрема у форматі діджитал, міністрів G7, де Японія буде головувати наступного року. Мінцифра зацікавлена в поглибленні співробітництва й обміні найкращими практиками розвитку IT-галузі та розбудови електронного уряду. 

Міністерство цифровізації з’явилося в Японії лише минулого року, тому ми готові експортувати досвід швидкої цифрової трансформації в Україні. А згодом плануємо підписати Меморандум про співпрацю між міністерствами. 

«Уже майже 3 роки ми будуємо цифрову державу. І навіть попри повномасштабне вторгнення, продовжуємо впроваджувати нові сервіси та послуги з огляду на потреби українців. Японія теж зараз сфокусувалася на цифровій трансформації та покращенні сфери державних послуг. Ми готові поділитися українським досвідом та нашими найкращими розробками», — зазначив Федоров.

Сьогодні триває перша світова кібервійна, і Україні вдається вдало обороняти цифрові кордони держави. Тому Японії цікавий досвід Мінцифри у сфері кіберзахисту та підтримки об’єктів критичної інфраструктури. 

Крім того, сучасна війна — це сучасні рішення: ІТ армія, криптофонд, цифрова блокада, Starlink. Ми вдячні японським компаніям за підтримку — вихід із російського ринку та пожертви на гуманітарні цілі. Тому готуємо пропозиції того, як вони можуть допомогти Україні в протистоянні з Росією. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт