Мінцифра та Mastercard розпочали співпрацю

Прес-офіс
19 грудня 2019, 09:27
  Перегляди 2523

Міністерство цифрової трансформації та Mastercard спільно розроблять онлайн платформу для середнього та малого бізнесу, забезпечать можливість оплат у ЦНАПах, а також працюватимуть над впровадженням біометричної ідентифікації та іншими інноваційними сервісами  

19 грудня 2019 року Міністерство цифрової трансформації України та компанія Mastercard оголосили про початок співпраці в розвитку цифрових сервісів та підтримки малого й середнього бізнесу (МСБ). Меморандум про співпрацю підписали Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та генеральний директор Mastercard в Україні Інга Андреєва.

Співпраця Мінцифри та Mastercard передбачає сприяння розвитку МСБ в Україні, зокрема завдяки запуску консультаційної та функціональної онлайн-платформи для підприємців. На такій платформі представники малого й середнього бізнесу зможуть отримати кваліфіковану допомогу, а також сплатити за державні послуги онлайн. Платформа допоможе отримати консультації з адміністративних питань, що стосуються створення, діяльності чи закриття бізнесу. Вона також надаватиме комплексну консультаційну підтримку з юридичних, податкових, законодавчих, фінансових питань – разом із гарячою лінією для підприємців, створеною наприкінці листопада цього року робочою групою Мінцифри для розвитку МСБ. За потреби на платформі також можна буде записатись на прийом до будь-якого з державних консалтинг-центрів для МСБ. 

Крім того, в Мінцифра та Mastercard планують співпрацювати у напрямі оплат та ідентифікації. 

Ще один вектор співпраці – це реалізація функції оплат у програмному забезпеченні, яке планують інтегрувати у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАПах). Раніше Міністерство повідомляло про плани реорганізувати всі ЦНАПи в офлайн-центри державних послуг «Дія» ‒ вони стануть офлайн-офісами для сервісу та сайту. 

Віце-прем’єр-міністр ‒ Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначає: «Співпраця Мінцифри та компанії Mastercard – ще один приклад приватно-державного партнерства, завдяки якому наразі відбувається цифровізація країни. Ми дуже вдячні компанії Mastercard за підтримку важливого для всього українського підприємництва проєкту створення консалтинг-зон для малого та середнього бізнесу. Це безпрецедентний проєкт для України – ще нікому не вдавалося реалізувати нічого подібного на державному рівні. Завдяки підтримці Mastercard ми розраховуємо на старт роботи онлайн-платформи консалтинг-зон для МСБ уже у лютому 2020 року».

«Mastercard активно долучається до ініціатив, що сприяють цифровізації суспільства. Ми максимально підтримуємо пріоритети і роботу Міністерства цифрової трансформації з розвитку й інтеграції діджитал-сервісів в різні сфери життя громадян і бізнесу, і переконані, що саме такі рішення впевнено приведуть Україну до прозорості, підвищення ефективності економіки та сервісності для  громадян. Запуск цифрових сервісів надасть можливість держателям понад 39 мільйонів активних карток зручно та швидко отримувати державні послуги та сплачувати за них онлайн, а нові сервіси для МСБ відкриють додаткові можливості та допоможуть надати всебічну підтримку підприємцям – а це рушійна сила економіки», – зазначила генеральний директор Mastercard в Україні Інга Андреєва.

Серед інших стратегічних напрямків співпраці міністерства та компанії: спільна робота по запуску електронної ідентифікації,  робота по створенню в Україні хабу з інноваційних фінансових та платіжних технологій (Sandbox), який надасть вітчизняним компаніями тестову платформу для розробки інноваційних продуктів, а також поглиблення підтримки МСБ в напрямку створення спеціальних фінансових зон в національних консалтинг-центрах для МСБ, для надання фінансових послуг банків.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт