Мінцифра та Expertise France підписали меморандум про співпрацю у сфері цифровізації

Прес-офіс Міністерства
06 березня 2024, 13:22
  Перегляди 476

Міністерство цифрової трансформації України та Французька агенція міжнародного технічного співробітництва Expertise France уклали меморандум про співробітництво. 

Мета меморандуму — посилити співпрацю у сферах цифровізації, цифрового розвитку, цифрової економіки, цифрових інновацій і технологій, кіберзахисту, електронної комерції та бізнесу. 

«Ми в Мінцифрі продовжуємо будувати найзручнішу цифрову державу у світі. Цьогоріч Expertise France реалізує 10 національних проєктів у понад 6 секторах, і я дуже пишаюся, що ми розпочинаємо співпрацю в межах цифрової трансформації. Серед перших ініціатив —  спільна робота з Українським фондом стартапів, яка сприятиме розвитку інвестиційного іміджу tech-індустрій України та підтримуватиме українські стартапи. А також підтримка проєктів Офісу з розвитку підприємництва та експорту. Наша спільна мета — підвищити економічну спроможність України через інноваційність та передові технології», — зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції.

Під час підписання меморандуму також обговорили можливу співпрацю з Expertise France в межах проєкту EU4Innovation East, який стартує в травні та триватиме до березня 2028 року. Його мета — підтримка інновацій у 5 країнах Східного сусідства — Україні, Молдові, Грузії, Вірменії та Азербайджані. Expertise France відповідає за розробку та реалізацію проєкту. Європейський Союз виділив для реалізації регіонального проєкту 20 млн євро. Уряд Франції додатково виділяє 2 млн євро безпосередньо на підтримку розвитку стартапів та інновацій в Україні. 

Проєкт EU4InnovationEast сприятиме:

  • реалізації національної інноваційної стратегії;
  • обміну досвідом і співпраці між Францією та Україною у сфері інновацій;
  • підтримці українських стартапів та інновацій.

«Франція підтримує прагнення України стати країною стартапів. Ми будемо раді сприяти посиленню української інноваційної екосистеми в межах регіональної програми, яку фінансує Європейський Союз та Франція. Зокрема, ми підтримуватимемо доступ українських інноваційних компаній до ринків і сприятимемо налагодженню зв’язків з французькими та європейськими інвесторами», — заявив Жеремі Пеллє, Генеральний директор Expersite France.

Крім того, у межах проєкту EU4Innovation East планується створити інноваційне середовище для молоді в Чернігівській області. 

Довідково. Французьке агентство міжнародного технічного співробітництва Eкспертиз Франс (Expertise France) входить до групи Французьке агентство розвитку (Agence française de développement). Агенція Expertise France представлена в Україні через низку проєктів з 2006 року. З 2023 року впроваджується нова програма технічного співробітництва mAIDan Ukraine, яка є частиною допомоги Уряду Франції та направлена на підтримку відновлення й процесу європейської інтеграції. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт