Мінцифра та блокчейн-спільнота запустили NFT-музей війни путінської Росії проти України

Прес-офіс Міністерства
25 березня 2022, 13:01
  Перегляди 2418

Мінцифра та українська блокчейн-спільнота запускають NFT-музей Метаісторії, який присвячений хронології подій російського воєнного вторгнення в Україну.

Основна мета NFT-музею — зберегти пам'ять про реальні події воєнного часу, розповсюдити правдиву інформацію серед світової діджитал-спільноти та зібрати кошти на підтримку України.

Мистецькі твори представлені в цифровому вигляді як NFT-токени. Кожен NFT-твір складається з достовірного медійного повідомлення з офіційних джерел та художньої ілюстрації. Віртуальні експонати музею назавжди залишаться в цифровому просторі за допомогою блокчейн-технології. Усі кошти, виручені з продажу музейної колекції, надійдуть на Ethereum-гаманець для Мінцифри та будуть витрачені на гуманітарну допомогу.

«Наші вороги дуже бояться правди, бо правда завжди перемагає. Для нас вкрай важливо доносити світовій спільноті правду про російську агресію в Україні. Сьогодні блокчейн-технології слугують потужним інструментом для збереження пам'яті про російські воєнні злочини щодо українців, героїзму Збройних сил України та протистояння злочинному путінському режиму», — наголосив заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

NFT-експонати створюються в хронологічній послідовності, щоб зберегти достовірну картину перебігу подій. 

«Сьогодні ми спостерігаємо відверту воєнну агресію російської федерації проти України. Щоночі обстрілюють житлові райони, руйнують інфраструктуру та вбивають мирне населення, помирають діти. Неможливо залишатись осторонь від війни. Ми запускаємо NFT-музей Метаісторії, щоб все людство знало правду про воєнні злочини російських збройних сил проти українців та залучити кошти на гуманітарну допомогу та відродження, якого наша країна потребуватиме вже з наступного дня після перемоги», — сказав генеральний директор візуальної платформи туризму WeR та засновник NFT-музею Василь Копанов. 

Випуск першої частини колекції NFT-творів міститиме твори українських художників. До наступних випусків увійдуть твори художників зі всього світу, відібрані світовими дизайнерами та митцями, серед яких — Стефан Загмайстер, Девід Карсон, Даніель Ашрам. 

Як працюватиме продаж NFT-творів?

Вартість кожного NFT — 0,15 ETH. Усі зібрані кошти з першого продажу NFT-токену надходять на ETH-гаманець для Мінцифри, окрім суми комісії мережі. Подальший перепродаж кожного токену передбачає, що 90% коштів надійдуть власнику-продавцю NFT, а 10% — знов надійде на гаманець Мінцифри.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт