Мінцифра та Асоціація IT Ukraine створили каталог Incredible Tech, який відкриє світу найкращі продуктові та сервісні компанії України

прес-офіс Міністерства
19 вересня 2023, 14:50
  Перегляди 1129

Міністерство цифрової трансформації України та Асоціація IT Ukraine презентували каталог Incredible Tech, до якого увійшли 96 перспективних продуктових ІТ-компаній та 31 успішний український ІТ-продукт. Він стане інструментом для просування української ІТ-екосистеми на міжнародному ринку. 

«Зараз увага світу прикута до України через повномасштабне вторгнення росії. Натомість ми хотіли б показати, що Україна — це не лише війна, а й Батьківщина крутих ІТ-рішень для бізнесу й людей. За допомогою цього каталогу ми хочемо, щоб весь світ дізнався, що Україна створює круті, якісні ІТ-продукти, якими можуть користуватися великі корпорації, будь-який бізнес по всьому світу», — зазначив заступник Міністра цифрової трансформації України Олександр Борняков

Українська ІТ-індустрія посідає друге місце серед експортоорієнтованих галузей. Сфера налічує близько 2 300 компаній, у яких працює понад 330 000 ІТ-фахівців. 72% українських IT-компаній виробляють саме продукти. 

«Каталог Incredible Tech стане ефективним інструментом для просування ІТ-індустрії України на міжнародному ринку, оскільки не лише представляє найкращі українські ІТ-продукти, а й дає змогу потенційним інвесторам і партнерам отримати повний обсяг інформації про можливості української tech-індустрії. Каталог сприятиме залученню інвестицій та співпраці з міжнародними партнерами, що підтримає розвиток та масштабування українських ІТ-компаній на світовому ринку», — підкреслила в. о. виконавчого директора Асоціації IT Ukraine Марія Шевчук

До каталогу увійшли компанії, які  працюють у різних напрямах — від оборонних технологій та державних цифрових продуктів до Legal tech і Health tech. Серед них — державний мобільний застосунок Дія; найбільший розробник застосунків для Apple компанія MacPaw; розробник робопротеза Esper Bionics; розробник технологічних рішень для розумних систем безпеки Ajax Systems, а також сервісні компанії Softserve, Sigma Software, N-ix, Eleks, Infopulse, Intellias, Miratech та інші. 

Це українські компанії та ІТ-продукти, що мають українську реєстрацію, українця-засновника та офіс чи представництво в Україні. Відбір компаній здійснила незалежна експертна рада, у складі якої — представники Мінцифри, фаундери та СЕО tech-компаній, інвестори. 

Каталог вже доступний за посиланням: https://itukraine.org.ua/files/ITIGUIT.pdf 

Розробка каталогу тривала впродовж двох місяців та стала можливою завдяки підтримці генерального партнера — Ukrsibbank BNP Paribas Group та за участі агенції TopLead. 

Каталог розробили ІТ Ukraine Association разом із Міністерство цифрової трансформації України та агенцією Top Lead. Генеральним партнером каталогу виступив Ukrsibbank BNP Paribas Group.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт