Мінцифра та Apple підписали Меморандум про співпрацю: деталі

Прес-офіс Міністерства
30 листопада 2021, 13:40
  Перегляди 1762

Міністерство цифрової трансформації та компанія Apple підписали Меморандум про співпрацю. З української сторони документ підписав Віцепрем’єр-міністр України — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. А зі сторони компанії Apple — Директор зі взаємодії з органами державної влади країн та регіонів Марк Леннон. 

У вересні 2021 року в ході робочого візиту української делегації до США на чолі із Президентом України Володимиром Зеленським та керівництвом Міністерства цифрової трансформації відбулась зустріч з топменеджментом компанії Apple. Вдалося обговорити різні сфери стратегічного співробітництва з компанією, її продуктами та сервісами.

Команда Мінцифри та представники Apple перебували в постійному контакті щодо розвитку спільних проєктів та розширення присутності компанії на українському ринку. Результатом та логічним підсумком цих переговорів стало підписання Меморандуму про співпрацю Мінцифри та Apple.

Відповідно до тексту документа сторони:

  • співпрацюватимуть у рамках запланованого перепису населення 2022-2023.  Україна стане другою країною у світі після США, що проведе такий перепис у співпраці з Apple;

  • ділитимуться досвідом та експертизою у проєктах, пов'язаних з переходом до режиму paperless, та щодо покращення досвіду взаємодії громадян з органами державної влади;

  • розвиватимуть застосунок Дія для платформи iOS;

  • розвиватимуть ініціативи з цифрової грамотності;

  • розроблятимуть ініціативи щодо залучення цифрових технологій у сфері охорони здоров’я.

«Для нас є одним з головних пріоритетів діджиталізувати усі державні сервіси, роботу органів державної влади», — сказав Президент України Володимир Зеленський.

Також Мінцифра та Apple створять робочі групи. Вони відповідатимуть за розробку детальних планів відповідно до узгоджених ініціатив, надаватимуть експертну підтримку та проводитимуть зустрічі для роботи над спільними проєктами.

«Підписання Меморандуму з Apple — важливий крок не тільки для цифровізації в Україні, а ще й для визнання наших здобутків у цій сфері у всьому світі. Ми вдячні компанії Apple за постійну співпрацю з нашим міністерством та можливість впровадити найкращі світові рішення для досягнення нашої найголовнішої цілі — перетворити державу на зручний та ефективний сервіс, якому хочеться довіряти», — зазначив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

До того ж Apple співпрацюватиме з Мінветеранів — допомагатиме в цифровізації та аудиту ветеранів, ведення електронних записів про стан здоровʼя ветеранів поточними напрацюваннями щодо збору та обробки інформації з гаджетів від компанії Apple. А також впровадженням телемедицини для ветеранів із віддалених куточків країни.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт