Мінцифра співпрацює з Громадською радою в напрямку відкритих даних і Дія City

12 березня 2021, 08:53
  Перегляди 1465
  Перегляди 1465

Мінцифра будує найзручнішу державу у світі, з точки зору надання послуг громадянам та бізнесу. Державні онлайн-послуги мають бути зручними та людяними. Тому важливо дослухатися до думки громадськості.

11 березня відбулося засідання Громадської ради при Міністерстві цифрової трансформації України, у якому взяв участь Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Мінцифра відкрита до будь-яких пропозицій та обговорень. Нам важливо бути на постійному зв’язку з представниками громадськості. Така співпраця дозволить завжди чути і враховувати думку українців при формуванні всіх проєктів та ініціатив".
Михайло Федоров

Громадська Рада — важлива складова цифрової держави. Завдяки їй українці можуть брати участь в управлінні державними справами, контролювати діяльність органів виконавчої влади, сприяти врахуванню владою громадської думки.

Під час засідання Михайло Федоров зазначив, що реформа цифрової трансформації є пріоритетом Уряду для нашої країни у всіх сферах. 

Представники Громадської ради виразили підтримку Дія City та винесли на обговорення сформовані пропозиції щодо проєкту. Проєкт Дія City повинен стати успішним пілотом у сфері оподаткування і полегшення ведення бізнесу у технологічних сферах, після чого його можна масштабувати й на інші галузі економіки. 

Також членів громадської ради цікавили питання сфери відкритих даних та нової редакції постанови 835, над змінами більше року працювали громадськість, підприємці та Мінцифра. Представники громадськості запропонували допомогти із підготовкою технічних вимог до оприлюднення фінансової звітності. А також виразили готовність увійти до відповідних робочих груп, щоб оперативно підготувати технічні вимоги до оприлюднення. 

До складу Громадської ради входять 35 представників громадянського суспільства, яких обрали електронним голосуванням. Громадська Рада може вносити свої пропозиції щодо проєктів постанов Кабміну.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт