Мінцифра розпочала співпрацю з однією з найкрупніших криптовалютних бірж у світі

Прес-служба
06 листопада 2019, 17:52
  Перегляди 12219

Міністерство цифровий трансформації та міжнародна компанія Binance оголосили про підписання меморандуму щодо формування позиції у встановленні потенційного правового статусу віртуальних активів і валют в Україні.

Binance також допоможе розробити прозорі та ефективні механізми передачі прав на будь-які віртуальні активи або валюти з використанням технології блокчейн, а також сформувати вигідні умови для інвестицій і ведення бізнесу в Україні.

В рамках угоди про співпрацю Міністерство цифровий трансформації і Binance створять робочу групу для розробки стратегії впровадження технології блокчейн, створення нових віртуальних активів і ринку віртуальних валют в Україні.

«Нарешті Україна опинилася в ситуації, коли виконавча, законодавча влада і представники ринку порозумілися у питанні регулювання українського криптовалютного ринку. Ми прагнемо створити комфортне, конкурентне середовище для розвитку криптоіндустріі в Україні», - зауважив Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, до кінця поточного року Міністерство цифровий трансформації спільно з міжфракційним депутатським об’єднанням Blockchain4Ukraine та представниками комерційних компаній планують завершити роботу над відповідними законопроектами і подати їх на розгляд Верховної Ради.

«Ми вітаємо готовність Binance надати нам консультативну допомогу, адже досвід одного з провідних світових гравців у цій сфері дуже корисний для нас на етапі формування законодавчої бази і умов регулювання ринку», - поділився Михайло Федоров.

Міністр також додав, що підписанням меморандуму з Binance, ми відкриваємо Україну для однієї з найбільших криптовалютних бірж у світі. Після створення законодавчої бази, компанія легально почне працювати в Україні, що принесе суттєві прибутки українському бюджету.

«Ми раді почати співпрацю з Міністерством цифровий трансформації і допомогти з реалізацією амбітних планів Уряду щодо використання величезних можливостей блокчейн-технологій, - сказав Чанпен Чжао, генеральний директор і засновник Binance. - Легалізація криптовалюти і прийняття прогресивного законодавства в цій сфері – може стати одним з ключових факторів стимулювання росту української економіки. Це також дозволить залучити додаткові інвестиції в країну. Ми пишаємося тим, що є частиною планів Міністерства і сподіваємося, що наша глобальна експертиза сприятиме формуванню найбільш сприятливих регуляторних практик в Україні, які однаково задовільнять потреби громадськості та бізнесу».

 

Довідково:

Binance – це одна з найкрупніших у світі екосистем, що працює з технологією blockchain та криптовалютами. Вона складається з Binance Exchange (провідний світовий обмін криптовалют), Labs (ринок венчурного капіталу та інкубатор), Launchpad (платформа продажу токенів), Academy (навчальний портал), Research (аналіз ринку), Charity Foundation (благодійна неприбуткова платформа для підтримки сталого розвитку) і Trust Wallet (офіційний браузер Binance з багатомонетним гаманцем та dApps), а також – Binance Chain, blockchain-системне забезпечення, розроблене Binance та громадою.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт