Мінцифра разом зі спілкою UVCA та компанією Hacken досліджуватимуть ринок віртуальних активів в Україні

  Перегляди 2304

Міністерство цифрової трансформації України разом з громадською спілкою "Українська асоціація венчурного та приватного капіталу (UVCA)" та компанією Hacken досліджуватимуть ринок віртуальних активів в Україні.

Для цього, сьогодні сторони підписали відповідний Меморандум

Дослідження ринку віртуальних активів в Україні сприятиме:

  • аналізу динаміки функціонування сфери віртуальних активів та окремих аспектів обігу криптовалют;
  • загальному огляду галузі, зокрема, кількості компаній-емітентів токенів в Україні;
  • виявленню та формуванню необхідних умов для якісного розвитку сфери віртуальних активів; 
  • залученню зовнішніх інвестицій й впровадженню новітніх технологій в Україні.

"Структурний аналіз сфери віртуальних активів в Україні першочергово необхідний, щоб зрозуміти, що відбувається на місцевому ринку. Виявлення сильних сторін цієї галузі сприятиме формуванню власної довгострокової моделі залучення зарубіжного капіталу та розширить можливості адаптації вітчизняної економіки до світового інвестиційного процесу".

Олександр Борняков,
заступник Міністра з питань розвитку IT 

Виконавчий директор компанії "Hacken", Дмитро Будорін розповів, що Україна на сьогодні є світовим лідером з використання криптовалют. Завдяки спільному дослідженню ми зможемо ґрунтовніше зрозуміти переваги та больові точки галузі. Це закладе надійний фундамент для розвитку ринку віртуальних активів в Україні та допоможе сформувати ефективну модель залучення інвестицій в українські блокчейн-стартапи. Нам потрібен прорив. Радію появі інноваторських ідей та великим досягненням Міністерства цифрової трансформації, що змінюють країну вже сьогодні. Підписання Меморандуму є одним із  важливих кроків у реалізації подібних ініціатив.

"Як єдиний голос ринку приватних інвестицій протягом понад 6 років UVCА спільно з членами розвиває інвестиційний ринок України та альтернативні фінансові інструменти. Важливим аспектом дослідження є всебічне відображення галузі та представлення надійних ринкових даних. Ми раді співпрацювати з Міністерством цифрової трансформації України з боку держави та компанії Hacken як безпосереднім гравцем ринку віртуальних активів задля забезпечення різностороннього та якісного результату, просування України як технологічної країни за кордоном".

Афанасьєва Ольга,
виконавчий директор громадської спілки “Українська асоціація венчурного та приватного капіталу (UVCA)

Мінцифра продовжує працювати над розвитком ринку віртуальних активів в Україні в правовому полі держави.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт