Мінцифра разом з представниками ринку розробляє стратегією розвитку сфери віртуальних активів в Україні

  Перегляди 2298

Мінцифра разом з професійними учасниками ринку віртуальних активів запускають спільний проєкт спрямований на довгостроковий розвиток ринку віртуальних активів в Україні.

Для цього Міністерство створює робочу групу, яка розроблятиме стратегію розвитку сфери віртуальних активів. До неї залучаємо широке коло з підприємців української криптоіндустрії та представників влади. Методологічно проєкт модеруватиме експерт зі стратегічного планування Валерій Пекар.

Робоча група створюється з метою отримання системної та узгодженої відповіді щодо розвитку ринку віртуальних активів з урахуванням низки факторів та різноманітності позицій професійних учасників цієї індустрії. 

«Сталий розвиток ринку віртуальних активів можливий тільки за наявності чіткої стратегії. Довгостроковий розвиток бізнесу неможливий без співпраці з державою. Створення робочої групи за участю професійних учасників індустрії та представників Мінцифри є конструктивною взаємодією держави та ринку. Переконаний, що такий формат співпраці дозволить дослідити ефективні сценарії розвитку сфери віртуальних активів та посилити конкурентні переваги вітчизняного ринку віртуальних активів на міжнародній арені». 

Олександр Борняков,
заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT 

Дослідження ринку віртуальних активів проводитиметься за новітньою методологією форсайту (foresight). Її особливістю  є спрямованість на інтереси членів екосистеми віртуальних активів в Україні та проактивним підходом конструювання майбутнього. У ході дослідження визначимо основні тренди, які формують майбутнє ринку віртуальних активів, та характер їхнього впливу.

Результатом форсайту стане спільна стратегія розвитку ринку віртуальних активів в Україні.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт