Мінцифра підписала меморандум з Techosystem для розвитку ІТ-індустрії

  Перегляди 1038

Метою меморандуму є розвиток стартап-екосистеми та інноваційної інфраструктури, а також становлення України як одного із цифрових лідерів Європи. Серед спільних проєктів Techosystem та Мінцифри — представлення українських стартапів на масштабній конференції SelectUSA Summit, що відбудеться завдяки Програмі USAID «Конкурентоспроможна економіка України». 

«Один із перших наших спільних проєктів — Ukrainian Tech Ecosystem Overview, який має на меті зібрати актуальні дані про всіх стейкхолдерів українського теку. Упевнений, завдяки співпраці з Techosystem зв’язки держави з технологічною спільнотою тільки посилюватимуться. Серед напрямів взаємодії запланована і презентація української стартап-екосистеми на міжнародній арені», — підкреслив заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Techosystem — це об’єднання технологічних компаній України, що зміцнюватиме зусилля галузі, а також інтегрує провідні українські продуктові та сервісні компанії, інвестиційні офіси, акселератори та бриджингові організації. Techosystem створено з ініціативи компаній Brise Capital, Center42, Genesis, Sigma Software, Ukrainian Bridge, Vacuum Deep Tech Acceleration та Міністерства цифрової трансформації України. Партнерами стали Qollabe, Genesis, Sigma Software та Techiia.

«Мета Techosystem — демонструвати потенціал українського теку для всього світу. Ми об’єднали представників різних напрямків екосистеми: українські продуктові та сервісні компанії, венчурних інвесторів, інкубатори, акселератори, бріджингові організації для забезпечення всебічної підтримки та промотування. Маємо за честь бути організаторами першої української делегації стартапів та представників уряду на найавторитетнішу світову конференцію SelectUSA Summit, що відбудеться завдяки Програмі USAID "Конкурентоспроможна економіка України"», — зазначив Голова спілки Олександр Яценко.

За даними Techosystem, станом на березень 2023 року в Україні налічувалося 1613 продуктових та 533 сервісних компанії.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт