Мінцифра: Кількість 5G-смартфонів за останній квартал 2020 року стала більшою в 6 разів

Прес-офіс Міністерства
12 березня 2021, 12:10
  Перегляди 3124

Мінцифра разом з операторами підрахували, скільки українців мають смартфонів з підтримкою технологій 4G та 5G.

Сьогодні 194 тис. смартфонів в Україні підтримують технологію 5G. Щокварталу відбувається значне зростання кількості таких смартфонів. 

При цьому продовжується зростання смартфонів із підтримкою 4G, оскільки щомісяця мобільними операторами підключаються кілька тисяч населених пунктів до цієї технології. Тому високошвидкісним інтернетом 4G можуть користуватися майже на 31 млн смартфонах. Але це не означає, що усі абоненти вже отримують найкращий користувацький досвід із користування інтернетом. 

“Спостерігаємо таку ситуацію, коли українці, маючи 4G-смартфони та необхідне покриття, продовжують користуватися старою сім-карткою з 3G. Закликаємо абонентів замінювати свої картки на ті, що підтримують 4G, адже ця технологія передачі даних у 10-15 разів швидша, ніж в інтернеті попереднього покоління. Заміна є безкоштовною у кожного оператора і займає кілька хвилин. Після цього якість відеодзвінка та швидкість завантаження файлів буде значно вищою”

Станіслав Прибитько,
Керівник групи розвитку мобільного інтернету Мінцифри

Справді, оператори кілька років здійснюють заміну сім-карток в центрах продажу, а швидкість мобільного інтернету 4G значно відчутна. Наприклад, 3G-інтернет дозволяє передавати дані в середньому на швидкості від 1 до 3 Мбіт/с, а 4G — 40-50 Мбіт/с.

Під час заміни картки номер абонента зберігається, а тарифікація цін на послуги оператора залишається незмінною. 

Нагадаємо, починаючи з липня 2020 року за ініціативи Мінцифри, мобільні оператори забезпечили доступом до 4G вже 12,9 тис. населених пунктів, а 2,1 млн українців вперше змогли скористатися високошвидкісним інтернетом. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт