Мінцифра допомогла викрити схему з підробленими COVID-тестами на кордоні з тимчасово окупованими територіями

Прес-офіс Міністерства
13 вересня 2021, 10:40
  Перегляди 281

На Луганщині затримали чоловіка, який підробляв паперові довідки з негативним результатом тесту на COVID-19. Такі тести та сертифікати він продавав мешканцям тимчасово окупованих територій для перетину адмінкордону з ОРДЛО.

Його викрили працівники кіберполіції Луганщини спільно з Мінцифрою, працівниками Щастинського районного відділу поліції та співробітниками Луганського прикордонного загону Державної прикордонної служби України. 

Шахрай в інтернеті пропонував послуги з виготовлення негативних ПЛР-тестів на COVID-19 та “COVID-сертифікатів”. Клієнти не здавали ПЛР-тести, а лише надавали свої дані для оформлення паперових довідок. Він використовував підроблені печатки одного з медичних центрів. Вартість одного такого “тесту” становила 500 гривень. Щомісячний прибуток правопорушника становив близько 300 тисяч гривень.

Правоохоронці під час затримання знайшли в автомобілі фігуранта підроблені медичні довідки з даними інших громадян. 

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт