Мінцифра долучається до онлайн-марафону #миEUкраїна до Дня Європи в Україні

  Перегляди 693

Більше 50 зручних державних онлайн-послуг на порталі Дія, доступ до 9 цифрових документів у смартфоні через застосунок Дія, цифрове посвідчення водія та електронний паспорт, користування яким не вимагає паперового «аналогу». Це діджиталізація на службі базових європейських цінностей в житті українців. 

Цифрова трансформація є пріоритетом уряду, а підтримка Європейського Союзу дозволяє пришвидшити розвиток електронного урядування.

Сьогодні продуктами Дії вже користуються більше 10 мільйонів українців. Більше 540 000 українців отримали цифрові навички ХХІ століття на платформі Дія.Цифрова освіта, де опубліковано вже більше 50 освітніх серіалів із цифрової грамотності. Більше 500 000 українців відвідали національний портал із розвитку підприємництва Дія.Бізнес.  

Але Мінцифра прагне більшого. Щоб державні онлайн-послуги стали максимально доступними, плануємо забезпечити покриття швидкісним Інтернетом 95% жителів країни, соціальних об’єктів та головних автошляхів. Для цього парламентом був прийнятий базовий телеком-закон, який дозволить реформувати сферу електронних комунікацій відповідно до сучасних європейських норм.

За 3 роки Мінцифра планує оцифрувати 100% державних послуг. Важливо, що впровадження найновітнішого європейського законодавства Україна здійснює синхронно з державами-членами ЄС.

Цифрова трансформація України забезпечує реалізацію всіх шести базових цінностей ЄС.

Завдяки зручним та доступним державним сервісам втілюється повага до людської гідності. Більше не потрібно стояти в чергах і благати чиновника про довідку – достатньо лише взяти в руки смартфон. Це в свою чергу дає високий рівень свободи. Адже керувати своїми справами можна дистанційно, з будь-якої точки.

На якісне отримання державних послуг більше не впливають гроші чи знайомства чи посади – вони є однаково доступними та якісними для всіх. А цифрова освіта дає можливість набути необхідні навички кожному. 

Завдяки електронному врядуванню держава працює прозоро – це є ознакою демократії.

Неможливість вплинути на цифровий сервіс, «занести йому, щоб він посприяв» забезпечує верховенство права. Електронні процедури працюють у відповідності зі встановленими єдиними правилами і не роблять виключень.

Все це разом забезпечує повагу до прав людини. Держава – сервіс, з яким громадянам має бути комфортно.

 

Передаємо естафету Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства в онлайн-марафоні до Дня Європи в Україні #миEUкраїна, який проходить в рамках урядової інформаційної кампанії EUКраїна за ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України і підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні і проєкту ЄС «Association4U».

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт