Мінцифра будує регулятор у сфері електронних комунікацій відповідно до європейських правил

  Перегляди 1218

Міністерство цифрової трансформації та Комітет цифрової трансформації працюють над законодавчим врегулюванням перезапуску Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, яке відповідатиме європейським правилам, визначеним Кодексом е-комунікацій ЄС

Для пришвидшення цього процесу Мінцифра організувала консультації з Директоратом з питань комунікаційних мереж, контенту та технологій Європейської Комісії (DG CONNECT).

Представники DG CONNECT наголосили на серйозній налаштованості України щодо отримання режиму внутрішнього ринку з ЄС у сфері телекомунікаційних послуг та запевнили у наданні максимальної підтримки щодо розвитку цифрової трансформації Україні з метою успішного виконання зобов'язань у сфері цифрової євроінтеграції, визначених в Угоді про асоціацію.

Отримано рекомендації щодо забезпечення максимальної відповідності європейським нормам законодавчих та інституційних прогалин у процесі перезапуску ефективного регулятора в секторі телекомунікаційних послуг.

Мінцифра працює над впровадженням реформ, передбачених Законом України «Про електронні комунікації» та перспективами інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС. 

У 2020 році ухвалено основний Закон України «Про електронні комунікації», який реформує національну сферу електронних комунікацій та імплементує Європейський кодекс електронних комунікацій.

Ухвалення законопроєкту «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку України», забезпечує належне функціонування з 2022 року норм Закону України «Про електронні комунікації». Оскільки в законопроєкті передбачено засадничі принципи правового статусу, діяльності, завдань, повноважень, джерел фінансування, діяльність новоствореного НКРЗІ.

 

Дотримання європейських принципів при розробленні законопроєкту відповідатиме зобов’язанням у рамках Угоди про асоціацію та розбудови успішної, європейської демократичної України.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт